Kennisbank verlichting

Dé digitale bibliotheek en informatiebron voor verlichting. In de kennisbank verlichting vindt je een antwoord op al jouw vragen over verlichting en vindt je artikelen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste verlichting voor jouw klus.

Bekijk het productassortiment

Benieuwd welke producten we allemaal hebben?

Filteren:
Kennis

Hoe zit dat met daglicht en de Arbowet? Hoewel er geen geschreven verplichting is, beschrijft de Arbowet wel een veilige werkomgeving.

Algemeen

Kies de juiste verlichting voor uw bedrijf: welke verlichting passend is voor uw bedrijf, is afhankelijk van de ruimte waar de verlichting komt te hangen.

Algemeen

Een lichtplan is van belang om de juiste verlichting te kiezen voor uw bedrijf met verlichting die past bij de werkzaamheden in de betreffende ruimtes.

Kennis

ATEX verwijst naar een Europese richtlijn die zich richt op de beveiliging tegen explosieve atmosferen in verschillende omgevingen.

Kennis

BREEAM is een internationaal erkend beoordelingssysteem voor de duurzaamheid van gebouwen. Lees meer over de voordelen van BREAAM verlichting.

Algemeen

Een lichtplan is een 3D weergave van de verlichtingsarmaturen in een ruimte. Voor het maken van een lichtplan gebruiken wij het programma Dialux.

Kennis

Bij Thorlux hechten we veel waarde aan gezonde gebouwen en daarom bieden wij slimme led-verlichting aan die bijdraagt aan de WELL-certificering van een gebouw.

Kennis

De IP-waarde geeft aan in hoeverre de armaturen beschermd zijn tegen aanraking, stof en water.

Kennis

De kleurtemperatuur van verlichting wordt uitgedrukt in de eenheid kelvin (K). Dit is de warmte van het licht.