Kantoorverlichting

Verlichting op kantoor van Thorlux Verlichting op kantoor

Haal meer uit je medewerkers met goede kantoorverlichting

Goede kantoorverlichting heeft vele voordelen. Naast energie besparen zorgt het voor een hogere productiviteit van jouw medewerkers. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om in ruimtes waar beeldschermen staan schittering te voorkomen. Hierdoor zijn jouw medewerkers in staat om hun werk beter en efficiënter uit te voeren. Led-kantoorverlichting kan hier een oplossing in bieden. Door de vele voordelen is led-kantoorverlichting dé toekomstbestendige oplossing voor jouw kantoor.

Goede kantoorverlichting heeft niet alleen betrekking op de productiviteit, ook op het welzijn van de medewerkers. Een gezonde werkomgeving heeft invloed op de snelheid en nauwkeurigheid van het werk en moeten daarom zorgvuldig worden overwogen. Daarnaast hebben goede kantoorlampen invloed op de gezondheid en het werkgeluk van jouw medewerkers. Wanneer de werkomstandigheden goed zijn zullen medewerkers minder stress ervaring wat zorgt voor een lager ziekteverzuim.

Wilt je een gratis lichtplan voor jouw kantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

SmartScan

SmartScan lichtregelsysteem

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het mogelijk maakt alle verlichting online en centraal te sturen en monitoren.

Human Centric Lighting

ColourActive (Human Centric Lighting)

ColourActive maakt gebruik van moderne led-technologie om zo de natuurlijke dag- en nachtcyclus na te bootsen.

Kantoorverlichting

Voordelen van led-kantoorverlichting

 • Slimme led-verlichting kan tot 85% energie besparen op kantoor;
 • Met onze energiezuinige verlichting voldoe je aan de regelgeving van 2023;
 • Verlichting gaat vanzelf uit wanneer niemand in een kantoor of vergaderruimte aanwezig is;
 • Verhoogde productiviteit en werkgeluk van medewerkers;
 • Een fijnere werkplek zorgt voor minder ziekteverzuim;
 • De levensduur van led-lampen is langer dan ouderwetse gloeilampen, spaarlampen of halogeenlampen;
 • Een led-lamp hoeft gemiddeld pas na 15 jaar vervangen te worden;
 • Door deze lange levensduur zijn led-lampen duurzamer en minder schadelijk voor het milieu;
 • Verhoogde brandveiligheid doordat led-lampen niet warm worden;
 • Aanpasbare kleurtemperatuur;
 • Standaard is led niet dimbaar, maar in combinatie met onze armaturen is dit wel mogelijk;
 • Thorlux biedt een totaalpakket; van advies tot realisatie.

Een prettige werkomgeving met led-kantoorverlichting

Een kantoorpand bestaat uit verschillende ruimtes. Ruimtes die allemaal om ander soort verlichting vragen. Sommige ruimtes worden alleen gebruikt voor papierwerk, anderen zijn ingericht voor beeldschermen en de meeste ruimtes vragen om een mix van beide.
Led-kantoorverlichting maakt het mogelijk om een bepaalde sfeer in een ruimte te creëren. Onze uitgebreide lijn armaturen biedt de mogelijkheid om voor elke vraag een passende verlichtingsoplossing te vinden.

Zo is de ontvangstruimte het visitekaartje van bedrijven. Hier krijgen bezoekers de eerste indruk van uw bedrijf. Een representatieve ontvangstruimte die bezoekers het gevoel geeft dat ze welkom zijn is daarom van groot belang. Maar in kantoorruimtes is een mix van daglicht en kunstlicht het beste. Thorlux led-oplossingen bieden de mogelijkheid om het beste uit deze twee te halen. De armaturen (SmartScan) passen zich aan het daglicht aan, waardoor er altijd een gelijkmatig lichtbeeld is: een omgeving waarin medewerkers productief zijn en veilig hun werk kunnen doen.

Voldoe aan de Energiebesparingsplicht met slimme kantoorverlichting

Voldoe jouw kantoor al aan Energielabel C? Dit is namelijk verplicht vanaf 2023. Om hieraan te voldoen moeten er vaak energiebesparende maatregelen getroffen worden. Het verduurzamen van kantoorgebouwen is dé sleutel naar een CO²- en energieneutraal bedrijfsgebouw.

Het toepassen van slimme kantoorverlichting is één van de rendabelste energiebesparende maatregelen die u kunt nemen. Met minder armaturen dan in een conventionele, bestaande situatie, zijn wij in staat om het juiste verlichtingsniveau aan te brengen. Hiervoor maken we ultiem gebruik van daglicht en letten we op de plaatsing van de verlichting. En is er niemand meer in een kantoor of vergaderruimte aanwezig? Dan gaat de verlichting vanzelf uit omdat de bewegingssensoren geen beweging meer detecteren. Wel zo duurzaam natuurlijk.

Lichtplan kantoor aanvragen?

Benieuwd hoeveel je kunt besparen door slimme led-kantoorverlichting? Wij komen graag bij je langs op locatie om inzichtelijk te maken welke besparende voordelen een goed lichtplan voor jouw kantoor biedt.

Meer weten over de energiebesparingsplicht?

Download de whitepaper Energiebesparingsplicht en kom alles te weten over de verplichtingen en mogelijkheden.

Voorbeelden van kantoorverlichting

Benieuwd naar referenties in jouw branche?

Benieuwd hoe slimme led-kantoorverlichting wordt toegepast in jouw branche? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kun je foto’s en/of video’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram