Lichtmanagement en beheer

Goede verlichting is een voorwaarde om gezond en veilig te kunnen werken. Steeds meer gebouwen maken gebruik van een toekomstbestendig lichtregelsysteem. Als specialist in slimme verlichtingssystemen leveren wij onderhoudsvrije en energiezuinige oplossingen met een onderscheidende technologie.

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het de gebruiker mogelijk maakt alle verlichtings- en noodverlichtingsarmaturen online en centraal te sturen en monitoren. Van energieprestatie gegevens tot volledige operationele informatie. Informatie wordt weergegeven op de SmartScan-website die overal toegankelijk is met behulp van een computer, laptop, tablet of smartphone. De duidelijke grafische gebruikersinterface biedt een overzicht van de hele site, tot en met de prestaties en werking van een individuele armatuur. Met een goed ingesteld lichtregelsysteem zal licht niet meer onnodig branden. En is er altijd voldoende licht aanwezig om gezond en veilig te werken.

Slimme verlichting met lichtregelsysteem

Wie voorop loopt in elektro- en verlichtingstechniek is voortdurend bezig met onderzoeken of werkzaamheden slimmer en/of efficiënter kunnen. SmartScan is een revolutionair draadloos en slim lichtregelsysteem waarmee gebruikers het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen monitoren voor alle SmartScan standaard- en noodverlichtingsarmaturen. Met SmartScan verlaag je niet alleen je energieverbruik en CO²-footprint, je bespaart jaarlijks tijd en geld door het overzichtelijke onderhoudsrapport.

SmartScan maakt gebruik van een draadloos mesh-netwerk. Elk armatuur fungeert als repeater en zorgt ervoor dat datasignalen via een willekeurige buur altijd een geschikt communicatiepad vinden. Groepen kunnen eenvoudig worden gemaakt én gewijzigd om toekomstige flexibiliteit te borgen.

Wat is SmartScan?

Intern

Geïntegreerd intelligent lichtmanagement voor maximale energiebesparing bij interne toepassingen.

Extern

Geïntegreerd intelligent lichtmanagement voor maximale energiebesparing bij toepassingen buiten, in weer en wind.

Radar

Hoogfrequente sensortechnologie voor vandalismebestendige toepassingen.

Noodverlichting

Automatisch testende noodverlichtingsarmaturen met geïntegreerde accu.

Hoe werkt het SmartScan lichtregelsysteem?

SmartScan: hoe werkt het?

 1. Alle SmartScan armaturen communiceren draadloos met elkaar, en met de Gateway in een mesh netwerk
 2. De Gateway zendt de prestatie- en statusinformatie van zowel de verlichting als de noodverlichting naar de webserver
 3. Gebruikers bekijken op elk gewenst device de energieprestaties en de statusinformatie

Voordelen van SmartScan

 • Tot 85% energie besparing: bij daglicht individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur;
 • Levert volledige energieprestatierapporten;
 • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only);
 • Biedt informatie over de status van elk SmartScan (nood-)verlichtingsarmatuur;
 • Beheer van de schakeltijden van de externe verlichting;
 • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht op werkvlak aanwezig;
 • Verhoogde efficiëntie, productiviteit en medewerkerstevredenheid door goede werkomstandigheden;
 • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen bedieningsschakelaars nodig;
 • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor;
 • Monitoring via gateway met logboek voor de noodverlichting;
 • Geeft informatie over de luchtkwaliteit en bezettingsprofielen
 • Beheer van ColourActive-regime voor human-centric lighting

Slim lichtregelsysteem installeren zonder extra bekabeling

De SmartScan Gateway en de compatibele SmartScan armaturen hebben gewoon netspanning nodig. Alle communicatiekabels worden vervangen door het mesh-netwerk waardoor er geen datakabels, extra voedingen of besturingsmodules nodig zijn. In geval van verbouwingen, functiewijzigingen of uitbreidingen van gebouwen kunnen armaturen verplaatst of bijgeplaatst worden zonder extra bekabeling, en dus ook zonder extra kosten.

Daarnaast is integratie met een gebouwbeheersysteem mogelijk, maar niet noodzakelijk. In vergelijking met andere (bedrade) beheersystemen zoals DALI liggen de kosten van draadloze monitoring lager. En dat met dezelfde bedrijfszekerheid als van reguliere decentraal gevoede armaturen! Je bent niet meer alleen afhankelijk van het correct functioneren van de armaturen, de constante aanwezigheid van de netspanning en de inspectiediscipline. Het systeem bewaakt zichzelf. Een veilige gedachte.

Met behulp van een infrarood afstandsbediening kunnen armaturen zeer snel en eenvoudig door de Thorlux servicetechnicus in bedrijf worden gesteld.

Gebruikersvriendelijk

Het systeem is toegankelijk via een webbrowser zonder specifieke app of software.

Data online

Alle data is toegankelijk met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Externe opslag

Energieprestatiegegevens, het logboek voor de noodverlichting, bezettingsprofielen, luchtkwaliteitsgegevens en interactieve tekeningen zijn veilig opgeslagen in de cloud.

Onderhoud van het SmartScan lichtregelsysteem

Als eigenaar/werkgever/gebouwbeheerder toon je met SmartScan eenvoudig aan dat je aan de (zorg-)plicht voldoet op het gebied van (nood-)verlichting. Door de statusupdates kan onderhoud beter worden gepland en blijven storingen niet onopgemerkt tot de volgende test of inspectieronde. Ook is het herstel van een defect online terug te vinden en zijn de details te achterhalen via het digitale log.

Heb je hulp nodig met het onderhoud van uw lichtregelsysteem? Dan staan onze specialisten uiteraard voor je klaar.

Voldoe aan de Energiebesparingsplicht met SmartScan

SmartScan maakt het mogelijk om te voldoen aan de Energiebesparingsplicht. Dit is namelijk verplicht vanaf 2023 voor alle bedrijfsgebouwen. Eén van de meest voor de hand liggende én rendabelste verduurzaming is het overstappen op led-verlichting. Je kunt er namelijk middels een eenmalige investering voor zorgen dat je meer grip op verlichting en daardoor minder energiekosten krijgt. We kunnen met minder armaturen dan in een conventionele, bestaande situatie, het juiste lichtniveau aanbrengen. Daarnaast brandt door onze handige bewegingssensoren alleen licht wanneer dit nodig is én is het systeem geheel draadloos!

Komt jouw organisatie in aanmerking voor een subsidieregeling?

Benieuwd hoe je jouw verlichting kunt verbeteren én hoeveel je kunt besparen? Neem dan contact op. Wij komen bij je langs op locatie en maken gedetailleerd inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen voor uw organisatie interessant zijn.

SmartScan verlichting

Lichtplan voor een lichtregelsysteem aanvragen?

Onze lijn inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen beantwoordt volledig aan de eisen die worden gesteld aan verlichting van bedrijfsruimtes. Bij de keuze van een goed armatuur houden we rekening met esthetiek, de werkomgeving en functies van ruimtes. Benieuwd hoe de juiste hoeveelheid led-verlichting kan bijdragen aan een fijnere werkplek? Wij brengen vrijblijvend jouw verlichting in kaart en berekenen je voordeel!

Benieuwd naar SmartScan referenties?

Benieuwd hoe slimme SmartScan wordt toegepast in jouw branche? Bekijk onze referenties, foto’s en video’s op de referentiepagina.

Een lichtplan aanvragen?

Wij brengen vrijblijvend jouw verlichting in kaart en berekenen je voordeel.

Benieuwd naar referenties in jouw branche?

Benieuwd hoe slimme led-verlichting wordt toegepast in uw branche? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kun je foto’s en/of video’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram