Verlichting voor de voedselverwerkende industrie
In de voedselverwerkende industrie is licht een belangrijke factor voor de voedselveiligheid. Goed zicht op het proces sluit fouten uit en is prettiger voor medewerkers om in te werken. Daarnaast is het een uitdaging om verschillende ruimtes te voorzien van de juiste armaturen als temperaturen schommelen tussen 50°C in verwerkingsruimtes tot wel -30°C in koelruimtes. De Thorlux led-technologie en slimme verlichtingssystemen maken het mogelijk om het licht op de juiste plek te realiseren met armaturen die bestand zijn tegen reiniging en hoge en lage temperaturen. Dit zorgt voor een positieve invloed op de veiligheid en productiviteit van medewerkers. Daarnaast bespaar je tot 85% energie met onze led-oplossingen.
Benieuwd naar de mogelijkheden van HACCP verlichting in uw organisatie? Wij brengen vrijblijvend jouw verlichting in kaart en bieden je een gepersonaliseerde oplossing.
Voordelen van HACCP verlichting
- Voldoet aan de HACCP normen;
- De verlichting is warmte- en vochtbestendig;
- Slimme led-verlichting kan tot 85% energie besparen;
- Verhoogde veiligheid;
- Minder ziekteverzuim door verhoogd werkgeluk van medewerkers;
- De levensduur van led-lampen is langer dan ouderwetse gloeilampen, spaarlampen of halogeenlampen;
- Een led-lamp hoeft gemiddeld pas na 15 jaar vervangen te worden;
- Door deze lange levensduur zijn led-lampen duurzamer en minder schadelijk voor het milieu;
- Verhoogde brandveiligheid doordat led-lampen niet warm worden;
- Led-lampen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen;
- Standaard is led niet dimbaar, maar in combinatie met onze armaturen is dit wel mogelijk.
Energietransitie voor de food industrie: voldoe aan de Energiebesparingsplicht
Net als alle andere industrieën staat de food industrie voor een transitie naar minder en bewuster energieverbruik. Enerzijds vanuit duurzame initiatieven, anderzijds omdat bijvoorbeeld de Wet Milieubeheer bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken, verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Dit noemt men de Energiebesparingsplicht.
Bovenop Europese doelstellingen hebben bedrijven, overheden en NGO’s in het Energieakkoord de ambitieuze doelstelling afgesproken om in 2050 CO²-neutraal te worden. Een van de kernpunten is de transitie van fossiele energie naar duurzame energie, maar ook verdere digitalisering, mondialisering en circulaire economie.
HACCP verlichting lichtplan aanvragen?
Onze specialisten staan voor je klaar om een HACCP lichtplan op maat op te stellen. We komen bij je langs op locatie om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Na het onderzoek wordt er een gepersonaliseerd lichtplan opgesteld, helemaal toegespitst op jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Meer weten over de energiebesparingsplicht?
Download de whitepaper Energiebesparingsplicht en kom alles te weten over de verplichtingen en mogelijkheden.
Voorbeelden van food verlichting
Benieuwd naar referenties in jouw branche?
Benieuwd hoe slimme led-verlichting wordt toegepast in jouw branche? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kun je foto’s en/of video’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.