26 januari 2021

Bedrijven moeten aan de slag met energiebesparing

Bedrijven moeten aan de slag met energiebesparing

De overheid gaat strenger toezien of bedrijven voldoen aan de verplichting om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom moeten bedrijven aan de overheid rapporteren welke maatregelen zij nemen. Toepassen van led-verlichting van Thorlux Nederland is een van de mogelijke opties.

Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Deze verplichting uit het Activiteitenbesluit, uitvloeisel van de Wet Milieubeheer, bestaat al langer. Nieuw is dat bedrijven de overheid moeten melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Daarmee wil de overheid beter inzicht krijgen in de stappen die zijn gezet en stimuleren om meer werk te maken van energiebesparing. Na de eerste rapportage in 2019 moeten bedrijven het zogeheten bevoegd gezag (gemeente, omgevingsdienst of provincie) om de vier jaar informeren over genomen maatregelen. Bedrijven die niet aan de verplichting voldoen, kunnen een boete krijgen. Meer weten over verduurzaming van verlichting? Download de checklist.

Bedrijven moeten aan de slag met energiebesparing en de overstap naar led
Energiebesparing met verlichting

Verplichte besparing

Nieuw is dat bedrijven de overheid moeten melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Daarmee wil de overheid beter inzicht krijgen in de stappen die zijn gezet en stimuleren om meer werk te maken van energiebesparing. Na de eerste rapportage in 2019 moeten bedrijven het zogeheten bevoegd gezag (gemeente, omgevingsdienst of provincie) om de vier jaar informeren over genomen maatregelen. Bedrijven die niet aan de verplichting voldoen, kunnen een boete krijgen.

Wij helpen je graag met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om energie te besparen.

Meer weten over de energiebesparingsplicht?

Download de whitepaper Energiebesparingsplicht praktisch toegepast

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Deel de blog:

Andere blogs

Thorlux werkwijze fijne samenwerking

De Thorlux werkwijze

Wij onderscheiden ons met onze werkwijze, waarin wij graag betrokken zijn bij het gehele project. Maak kennis met de Thorlux werkwijze.
Blog-foto

Hoe geef ik invulling aan mijn energiebesparingsplicht?

Je hebt vast al gehoord van de energiebesparingsplicht die bedrijven hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je hieraan voldoet? Wij leggen het uit.
Retrofit_2

De valkuilen van retrofitten met led-buizen

Het retrofitten van traditionele tl-verlichting door deze te vervangen met led-buizen kan aantrekkelijk lijken. Wij leggen de nadelen uit.