Lichtplan op maat

Wij adviseren onze klanten altijd om een lichtplan op maat te laten maken voor hun situatie. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, het maken van een lichtplan is zeer zinvol. Een lichtplan zorgt voor de juiste hoeveelheid licht per ruimte. Op deze manier voldoe je aan de wet- en regelgeving, maar het zorgt er ook voor dat jouw medewerkers comfortabel kunnen werken. Een uitgebreide beschrijving over welke factoren een belangrijke rol spelen bij het opstellen van een lichtplan kun je in dit artikel lezen.

Voordelen van een lichtplan

Het maken van een lichtplan heeft eigenlijk alleen maar voordelen. In het geval van een verbouwing, renovatie of herinrichten van een gebouw wordt vaak de verlichting vergeten. Hierdoor kan de situatie ontstaan dat er werkplekken onvoldoende belicht worden of juist te veel licht krijgen. Daarnaast is het ook zo dat als de huidige lichtoplossing wordt vernieuwd er vaak gekozen wordt om de armaturen één op één te vervangen. Dit hoeft zeker niet de beste oplossing te zijn. De techniek ontwikkeld zich zo snel dat er vaak zelf een beter lichtbeeld ontstaat met minder armaturen. Dit wordt perfect zichtbaar in een lichtplan. Als het lichtplan klaar is kunt u eenvoudig inventariseren hoeveel armaturen er nodig zijn en waar deze gemonteerd moeten worden. Het lichtplan zorgt zo dus voor de meest duurzame oplossing voor uw portemonnee op verschillende vlakken:

  • Meest energiezuinige oplossing met optimaal lichtbeeld
  • Reductie in het aantal benodigde armaturen
  • Positieve bijdrage op productiviteit van uw medewerkers

Een lichtplan van Thorlux

Voor het maken van een lichtplan komen wij bij jou op locatie. Over het algemeen komen wij met twee personen. Een collega van de sales afdeling en een engineer. Er wordt een inventarisatie gemaakt van de situatie. Hiervoor is het nodig dat er een ronde gelopen wordt door het hele gebouw. Met de gegevens gaat onze engineer aan de slag. Het lichtplan wordt gemaakt in het programma Dialux. Het programma berekent volgens de norm en laat in een 3D weergave zien wat het verlichtingseffect is van een gekozen armatuur. Het programma stelt ons in staat om in elke soort ruimte het meest optimale lichtbeeld te realiseren. Als het plan klaar is komen wij deze toelichten op locatie.

Wij helpen u graag

Wil je meer weten over een lichtplan op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je meer achtergrondinformatie over een lichtplan? Download dan het kennisdocument ‘het belang van een goed lichtplan’.

Lichtplan aanvragen

Een lichtplan op maat ontvangen?

SmartScan

SmartScan lichtregelsysteem

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het mogelijk maakt alle verlichting online en centraal te sturen en monitoren.

Human Centric Lighting

ColourActive (Human Centric Lighting)

ColourActive maakt gebruik van moderne led-technologie om zo de natuurlijke dag- en nachtcyclus na te bootsen.

Lichtoplossingen bij Kentalis

Thorlux zorgt voor de verlichting bij Kentalis onderwijs in Doetinchem

Kentalis Doetinchem is een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. De verlichting was toe aan vervanging en er werd gekozen voor SmartScan verlichting van Thorlux. Door de vervanging van tl naar led wordt er een aanzienlijke besparing gerealiseerd.

Wil je een lichtplan laten opstellen?

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over de voordelen van een lichtplan?

Download het kennisdocument ‘Het belang van een goed lichtplan’.