Over Thorlux

Over Thorlux header

Thorlux, specialist in slimme verlichtingssystemen

Thorlux is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van slimme verlichtingssystemen. Wij leveren onderhoudsvrije en energiebesparende oplossingen die zijn voorzien van onderscheidende technologie. Het is onze missie om met energiezuinige en slimme verlichting bij te dragen aan een CO₂-neutrale toekomst tegen zo laag mogelijke exploitatiekosten, zonder concessies te doen aan het lichtbeeld. Juist daarin bieden we toegevoegde waarde: wij zijn betrokken bij jouw project, maken een lichtplan om het juiste lichtbeeld te creëren en denken voortdurend mee over een zo gunstig mogelijke indeling van de lichtpunten.

De beste verlichtingsoplossing voor jouw vereisten

Ons team lichtadviseurs en engineers staat klaar om je te helpen en te adviseren over de beste verlichtingsoplossingen voor jouw eisen, inclusief lichtregel- en (energie)monitoringssysteem. Wij inventariseren, kijken naar de processen in jouw onderneming en maken op basis van de behoeften een lichtplan. We kijken daarbij naar kosteneffectieve verlichting, lage eigendomskosten en een hoog gebruikerscomfort. Dat is de reden dat de armaturen uitgerust zijn met SmartScan, een revolutionair draadloos lichtregelsysteem waarmee gebruikers het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen monitoren. SmartScan zorgt er bovendien voor dat het energieverbruik ten opzichte van conventionele verlichting tot wel 85% kan dalen. Je bespaart bovendien aanzienlijk op onderhoud.

SmartScan

SmartScan lichtregelsysteem

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het mogelijk maakt alle verlichting online en centraal te sturen en monitoren.

Human Centric Lighting

ColourActive (Human Centric Lighting)

ColourActive maakt gebruik van moderne led-technologie om zo de natuurlijke dag- en nachtcyclus na te bootsen.

Thorlux is een wereldwijd netwerk

Thorlux is onderdeel van de FW Thorpe Plc-groep en heeft in Europa meer dan 600 lichtadviseurs. Thorlux heeft een sterke traditie in betrouwbare producten. We staan klaar om vragen te beantwoorden over de technische aspecten van Thorlux-producten en het gebruik ervan in specifieke omgevingen. Het blijft niet bij levering, wij bieden professionele ondersteuning bij de in bedrijfstelling op locatie om ervoor te zorgen dat producten goed zijn geconfigureerd om precies de gewenste prestaties en rendement op de investering te leveren.

Voordat we starten maken wij vrijblijvend een lichtplan, inclusief een berekening van de energiebesparing. Kosteneffectieve verlichting, lage exploitatiekosten en gebruikerscomfort zijn drie belangrijke elementen waarmee we rekening houden in onze ontwerpen.

De samenwerking met Thorlux

Werkwijze_Thorlux

De geschiedenis van Thorlux

Thorlux Lighting is op gericht in 1936, toen Frederick William Thorpe, Thorlux Electrical Appliances oprichtte. Het bedrijf richtte zich voornamelijk op de productie van kleine elektrische apparaten en later op lichtarmaturen.

In de jaren 60 en 70 breidde Thorlux zijn activiteiten uit en begon het met de productie van industriële en commerciële verlichtingsoplossingen. In 1983 werd Thorlux overgenomen door F.W. Thorpe Plc. Sinds de overname is Thorlux blijven innoveren en heeft het zijn aanbod uitgebreid met onder andere SmartScan.

Vandaag de dag is Thorlux een gevestigde naam op het gebied van verlichtingsoplossingen en staat het bekend om zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatieve producten.

Referenties

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor verlichting.

Thorlux: de hoogste kwaliteitsnormen en een sterk milieubeleid

Thorlux ontwerpt en produceert armaturen volgens de hoogste normen en garandeert optimale prestaties en betrouwbaarheid. Om dat te onderstrepen, bieden we een uitgebreide garantie van vijf jaar op led-armaturen. Met de huidige stand van techniek garanderen wij 100.000 branduren (L80/F10) bij een omgevingstemperatuur van 25 graden Celsius. Om kwaliteit te kunnen garanderen worden halffabricaten en eindproducten op vele punten gecontroleerd en getest, conform ISO9001:2015. Het testen gebeurt zowel door onafhankelijke partijen als in ons eigen lichtmeetlaboratorium, en altijd met gekalibreerde meetinstrumenten.

CO₂-neutrale productie

Onze producten worden vervaardigd volgens de strengste kwaliteitsnormen en op de meest milieuvriendelijke manier. Wij zetten ons in om de milieu-impact van zowel het productieproces als het eindproduct te minimaliseren. Wij passen bijvoorbeeld energiezuinige lichttechniek en recyclebare materialen toe. Effectiviteit in productie, opslag en transport leidt tot een duurzaam eindproduct. Ons doel is om tijdens alle fasen van het productieproces zo min mogelijk CO₂ uit te stoten.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Meer weten over verlichting?

In onze Kennisbank vind je alles over onze producten, maar ook over onze verlichtingssystemen en technieken. Daarnaast vind je ook achtergrondinformatie over verlichting en leggen we je uit wat kelvin of lumen eigenlijk is.

Bekijk hier onze blogs

Door middel van onze blogs houden we je op de hoogte van onze vernieuwingen en actualiteiten. Wil je het als eerste weten als er een nieuw blog uitkomt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.