Magazijn en logistieke sector

Thorlux verlichting in de industrie Verlichting van Thorlux

Led-verlichting voor magazijn en logistiek

De magazijn en logistieke sector is een erg veeleisende sector. In een omgeving waar alles draait om tijd en planning, is het erg belangrijk dat de bedrijfsprocessen niet verstoord worden door fouten en ongelukken. Goede verlichting is erg belangrijk om de taak effectief én veilig uit te voeren. Daarom moeten er geschikte armaturen worden gekozen om de omgevingsomstandigheden te weerstaan. Led-verlichting kan hier de oplossing in bieden. Overal ter wereld wordt led-verlichting gebruikt in de magazijn en logistieke sector.

Thorlux maakt een lichtplan dat resulteert in een egaal lichtbeeld dat het risico op faalkosten minimaliseert. Ook is het mogelijk om het juiste verlichtingsniveau te bereiken met minder armaturen dan met armaturen met conventionele lichtbronnen. Led-armaturen van Thorlux combineren bovendien energiebesparing met efficiency door toepassing van slimme verlichtingssystemen. Je bespaart energie, verkleint de CO²-footprint en verlaagt de exploitatiekosten.

Benieuwd hoe de juiste magazijn en logistiek verlichting kan bijdragen aan een besparing van 85% op jouw energiekosten? Neem dan contact met ons op. Wij brengen vrijblijvend uw verlichting in kaart en berekenen jouw voordeel!

SmartScan

SmartScan lichtregelsysteem

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het mogelijk maakt alle verlichting online en centraal te sturen en monitoren.

SmartScan

Slimme verlichting in de logistiek

Ontvang onze gratis brochure voor meer informatie.

Voordelen van led-verlichting in de magazijn en logistieke sector:

 • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht op werkvlak aanwezig;
 • Draagt bij aan veilig werken;
 • Bestand tegen extreme temperaturen en vochtigheid;
 • Minder onderhoud nodig;
 • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only);
 • Robuuste armaturen die tegen een stootje kunnen;
 • Lage exploitatiekosten;
 • Lichtwarmte kan aangepast worden op de situatie;
 • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig;
 • Per ruimte programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid;
 • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor;
 • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage;
 • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur.

Gezond en veilig werken met led-verlichting voor de magazijn en logistieke sector

In de industrie is licht een belangrijke factor voor de veiligheid op de werkvloer en leidt onvoldoende licht ook tot fouten en een lagere productiviteit. Met onze led-verlichtingsoplossingen bieden we een verlichte omgeving die nauwkeurig en snel werken mogelijk maakt. Denk aan donkere paden of traptreden, of een machine die niet goed zichtbaar is. Onze led-verlichtingsoplossingen creëren een egaal lichtbeeld en de juiste atmosfeer voor productiewerk.

Besparen op bedrijfshalverlichting met de Energiebesparingsplicht

De eisen die aan bedrijfshalverlichting worden gesteld, worden steeds hoger. Niet alleen op het gebied van productkwaliteit, maar ook als het gaat om duurzaamheid. Zo verplicht de Wet Milieubeheer bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken, om energiebesparende maatregelen te nemen en te voldoen aan de Energiebesparingsplicht. Ook hebben bedrijven, overheden en NGO’s in het Energieakkoord de ambitieuze doelstelling afgesproken om in 2050 CO²-neutraal te worden.

Lichtplan op maat voor led-verlichting in de magazijn en logistieke sector

Met het op maat gemaakte lichtplan houden we rekening met de verlichtingsbehoeften van specifieke werkgebieden (zoals opslagfaciliteiten, koelhuizen en laadruimtes). In opslagstellages of de rijdbare gangen is een hoger verlichtingsniveau of een betere kwaliteit kleurweergave vereist. Hierdoor heeft u in elke ruimte het gewenst lichtniveau per werkgebied zonder onnodige energiekosten.

Download het whitepaper over de Energiebesparingsplicht

De noodzaak om energie te besparen is dus hoog. Wil je precies weten hoe het zit? Download de whitepaper Energiebesparingsplicht. Met de juiste led-verlichting kunnen we met minder armaturen het juiste verlichtingsniveau aanbrengen. Dat kan leiden tot een energiebesparing tot 85%!

Voorbeelden van led-verlichting in de magazijn en logistieke sector

Benieuwd naar referenties uit de magazijn en logistieke sector?

Benieuwd hoe slimme led-industrieverlichting wordt toegepast in jouw branche? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kun je foto’s en/of video’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram