MOL Logistics

MOL Logistics kiest voor maximale besparing met lichtoplossing van Thorlux

MOL Logistics in Tilburg heeft gekozen voor een toekomstbestendige verlichtingsinstallatie met SmartScan monitoring. Door optimaal gebruik te maken van de lichtinval en slimme lichtregeling met het SmartScan systeem, kan MOL Logistics een flinke energiebesparing realiseren. Daarbij is door de breed stralende lensoptiek van de Visio armaturen, een flinke vermindering in armaturen gerealiseerd. Lees de referentie en bekijk de video op deze pagina.

Projectinformatie

Branche
Logistiek
Type bedrijf
Transportbedrijf
Titel
MOL Logistics

MOL Logistics

MOL Logistics is een logistieke dienstverlener die deel uitmaakt van de MOL Group, een wereldwijde rederij met een vloot van meer dan 700 schepen. De MOL Group is actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. De organisatie is een betrouwbare partner voor klanten uit diverse sectoren. Het hoofdkantoor van MOL Logistics Nederland is gevestigd in Tilburg, een belangrijke logistieke hub in het zuiden van Nederland. De organisatie biedt een breed scala aan logistieke diensten, waaronder warehousing en transport. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk van partners over de hele wereld.

Welke lichtvraag was er

MOL Logistics had een verouderde verlichtingsinstallatie hangen in haar logistieke hallen. De vraag was een lichtoplossing die aansluiting had met de duurzaamheidsambities van de organisatie. Daarbij was het voor de organisatie belangrijk dat de lichtoplossing mee kon bewegen met de organisatie. Dit houdt in dat, in het geval van veranderingen in het magazijn, de verlichting gemakkelijk op een andere positie geïnstalleerd kon worden.

De voordelen van Thorlux

Om de vraag van MOL Logistics voor een moderne en energiezuinige led-verlichtingsinstallatie in te vullen is er gekozen voor Thorlux met het innovatieve SmartScan systeem. Een voordeel hiervan is dat de organisatie niet alleen zuinigere armaturen heeft, maar dat er ook minder armaturen nodig zijn om het gewenste lichtbeeld te realiseren. In dit geval zijn er circa 1.200 oude armaturen vervangen door slechts 350 nieuwe. Daarbij zorgt de hoge lichtoutput en de lange levensduur van de Visio armaturen voor veiligheid in de logistieke hallen, waar veel rondgereden wordt met heftrucks en elektrische pompwagens. Voor de organisatie heeft dit een zeer hoge prioriteit. De armaturen van Thorlux zijn bovendien zeer eenvoudig te installeren. De meeste armaturen zijn voorzien van een 230 volt stekker. Hierdoor kan de organisatie de indeling van de armaturen in haar hallen heel makkelijk wijzigen. De verlichting kan dan simpelweg verhangen worden.

Led-verlichting met SmartScan

Hier is gekozen voor een led-oplossing met het innovatieve SmartScan systeem. Via het draadloze mesh-netwerk communiceren de armaturen met elkaar. Hierdoor kan de organisatie altijd real-time informatie inzien over de operationele status en het energieverbruik van haar verlichtingsinstallatie. Onder andere onderhoud aan de installatie kan op deze manier doelgericht uitgevoerd worden. Daarbij zorgt de slimme lichtregeling er samen met de daglicht- en aanwezigheidssensor voor een optimale energiebesparing. Zoals te zien in de video, staat de verlichting alleen aan als dat nodig is, dus bij aanwezigheid van personen.

Projectinformatie

Branche
Logistiek
Type bedrijf
Transportbedrijf
Titel
MOL Logistics

Onze producten

Ontdek onze producten voor de logistieke sector

Ontdek SmartScan

Ontvang direct het gratis whitepaper

Bekijk de videoreferentie!

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram