Thorlux kwaliteit

Thorlux-armaturen worden ontworpen en geproduceerd sinds 1936, het jaar waarin Frederick William Thorpe het bedrijf oprichtte. Het bedrijf opereert vanuit de moderne, bijna 17.000 vierkante meter grote fabriek in Redditch, Worcestershire (centraal Engeland). Thorlux kwaliteit is over de hele wereld bekend en biedt een uitgebreid assortiment professionele verlichtings- en regelsystemen voor onder andere architecturale, commerciële, industriële omgevingen en tunneltoepassingen.

Kwaliteits- en milieucontrole

Het bedrijf is gecertificeerd volgens EN ISO 9001:2015. We garanderen de klant dat Thorlux-armaturen aan de strengste kwaliteitscontroles worden onderworpen. Dat vertaalt zich naar de garantie van 5 jaar!
Certificering volgens EN ISO 14001:2015 verzekert de klant dat producten op de meest milieuvriendelijke manier worden vervaardigd.
Als lid van de Lighting Industry Association en de Society of Light and Lighting zijn we volledig toegewijd aan de volgende doelstellingen en waarden:

  • Professioneel advies en competentie
  • Onderhoud
  • Opleiding
  • Ethisch gedrag
  • Veiligheid, prestaties en compatibiliteit van Thorlux verlichtingsarmaturen
Thorlux kwaliteit

Download de SmartScan whitepaper

Wilt jij weten hoe SmartScan het werk als installateur makkelijker maakt?

SmartScan

SmartScan lichtregelsysteem

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het mogelijk maakt alle verlichting online en centraal te sturen en monitoren.

Human Centric Lighting

ColourActive (Human Centric Lighting)

ColourActive maakt gebruik van moderne led-technologie om zo de natuurlijke dag- en nachtcyclus na te bootsen.

Thorlux led-verlichting

Thorlux kwaliteit in ontwerp en ontwikkeling

Led

In eigen huis worden zowel prototypes als productie van led-prints gemaakt. Nieuwe ontwerpen kunnen al binnen enkele uren na het eerste concept worden uitgeprobeerd en binnen enkele weken in productie worden genomen. Enorme investeringen in led-technologie, waaronder printplaatontwerp, softwareontwikkeling, thermische modellering en ontwerp van optische lenzen, plaatsen Thorlux dan ook in de voorhoede van zijn marktsector.

Design

3D computerondersteund ontwerp wordt gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen en te modelleren met de meest hoogwaardige materialen en componenten. Computersimulatietechnieken worden ook gebruikt om de vereiste fotometrische prestaties te bereiken. Pre-productiemodellen worden volledig beoordeeld op elektrische, thermische en mechanische kenmerken voordat ze definitief in productie gaan.

Thorlux kwaliteit design
Thorlux kwaliteit testen

Testen

Strenge producttesten zijn essentieel om onze reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit in stand te houden. Testen omvatten alle aspecten van omgevings- en elektrische parameters, waaronder extreme omgevingstemperaturen, UV, binnendringen van stof/water en EMC om te voldoen aan relevante Europese normen.

Photometrische data

Ons door de Lighting Industry Association geregistreerde fotometrische laboratorium herbergt een geavanceerde goniofotometer voor snelle en betrouwbare meting van de lichttechniek van elk armatuur. In ons laboratorium maken we nauwkeurige metingen van lichtkwaliteit, efficiëntie en kleurtemperatuur.

Thorlux kwaliteit photometrische data

NSVV Lid: Gedragscode Lichtberekeningen

Thorlux is lid van de NSVV: Gedragscode Lichtberekeningen. Dit houdt in dat wij werken conform de richtlijnen gesteld door de NSVV tijdens het opstellen en berekenen van onze lichtplannen. Hierdoor kunnen wij zorgen voor een hoge mate van kwaliteit en betrouwbaarheid in onze lichtplannen- en berekeningen.

Garantie

Wij geloven in de kwaliteit van onze producten. Daarom bieden wij op al onze armaturen minstens 5 jaar garantie. Daarbij staan wij altijd klaar om mee te denken over een oplossing, indien er buiten de garantieperiode actie vereist of gewenst is.

Lees meer over ColourActive

Wat is ColourActive precies en hoe kan het bijdragen aan een betere leefomgeving?

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram
Lichtoplossingen bij Kentalis

Thorlux zorgt voor de verlichting bij Kentalis onderwijs in Doetinchem

Kentalis Doetinchem is een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. De verlichting was toe aan vervanging en er werd gekozen voor SmartScan verlichting van Thorlux. Door de vervanging van tl naar led wordt er een aanzienlijke besparing gerealiseerd.