Kentalis Doetinchem

Verlichting bij Kentalis in Doetinchem Lichtoplossingen bij Kentalis

Kentalis Doetinchem kiest voor slimme verlichting van Thorlux

Kentalis Doetinchem heeft gekozen voor slimme verlichting van Thorlux. Om te zorgen voor het optimale lichtbeeld en een aanzienlijke energiebesparing.

Kentalis Doetinchem verlichting Thorlux

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Vondelstraat 220
Postcode
7002 AW
Plaats
Doetinchem

Over het bedrijf

Bij Kentalis Doetinchem kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar terecht met een taalontwikkelingsstoornis. Alle docenten spannen zich in dat kinderen met plezier naar school gaan en hebben veel aandacht voor de taalontwikkeling en sociaalemotionele ontwikkeling. Bij deze school was de verlichting toe aan vervanging. Op de eerste plaats omdat er nog tl-verlichting hing en ook omdat de levensduur van de armaturen verstreken was. Er kwamen steeds vaker storingen voor en dat kun je niet hebben tijdens de lessen. Het is erg storend als er een lamp kapot is of knippert. Elektro Service Doetinchem heeft bij Kentalis de slimme lichtoplossing SmartScan van Thorlux geadviseerd.

Licht afstemmen op voorkeuren

Er is voor dit systeem gekozen vanwege energiebesparing, maar ook om op een efficiënte manier onderhoud te plegen en het snel kunnen oplossen van een storing. Op deze manier weet de monteur van ESD exact welk armatuur mogelijk kapot is en kan daardoor dus met de juiste vervanger op locatie komen. SmartScan is een revolutionair draadloos lichtregelsysteem waarmee gebruikers het energieverbruik en de volledige operationele statusinformatie kunnen monitoren, dit systeem biedt precies de oplossing waar Kentalis naar opzoek was. In de video wordt uitgelegd hoe dit systeem werkt, alle leslokalen hebben een eigen bedieningspaneel in docenten kunnen dus de verlichting afstemmen op hun eigen voorkeur of dat van de leerlingen.

Verlichting alleen aan wanneer het nodig is

Door tl naar led te vervangen wordt er een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd, om nog een extra energiebesparing te realiseren is hier een SmartScan verlichtingsoplossing geadviseerd. Doordat alle armaturen uitgerust zijn met een sensor die de aanwezigheid en afwezigheid detecteert, wordt ook de toetreding van daglicht gecorrigeerd. Dit betekend dat als er veel daglicht in een klaslokaal is niet alle armaturen branden. De rij armaturen vlakbij het raam gaan pas aan wanneer het niveau van het daglicht minder wordt. Op deze locatie was dit van extra belang gezien de grote hoeveelheid daglichttoetreding door de aanwezige raampartijen. Daarnaast is er in ieder lokaal een bedieningspaneel geplaatst, hiermee kan de docent gebruik maken van verlichtingsscenes, die op de verschillende taken zijn afgestemd.

Online monitoren van de prestaties van de verlichting

Door het integreren van de SmartScan oplossing binnen het schoolgebouw geeft dit ook zicht op de installatie. Zo kun je op ieder moment de energiebesparing en de operationele status van de verlichtingsinstallatie inzien, hierdoor kun je op een efficiënte manier het onderhoud plegen en adequaat een storing verhelpen. In de video leggen Manon Wisselink, lerares bij Kentalis en Roel Wildenbeest welke voordelen het SmartScan systeem voor hun biedt tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Kentalis Doetinchem verlichting Thorlux

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
School
Adres
Vondelstraat 220
Postcode
7002 AW
Plaats
Doetinchem

Toegepaste producten

Voor de verlichting bij Kentalis in Doetinchem is gekozen voor de R3 LED en de Radiance.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor de verlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram