Heijs Food Products

Heijs Food Products kiest voor slimme verlichting Slimme verlichting van Thorlux bij Heijs

Heijs Food Products gebruikt het A-Line armatuur om te voldoen aan de wet- en regelgeving

Heijs Food Products kiest voor de A-Line armatuur van Thorlux voor de productieruimte. Om aan strenge wet- en regelgeving binnen de food-industrie te kunnen voldoen, hebben wij in samenwerking met producenten en leveranciers binnen de food-industrie het A-Line armatuur ontwikkeld.

Heijs Food Products verlichting Thorlux

Projectinformatie

Branche
Maakindustrie
Type bedrijf
Food
Adres
Parmentierstraat 16-18
Postcode
7903 TP
Plaats
Hoogeveen

Achtergrond

Heijs Food Products (HFP), sinds 1997 onderdeel van de Heijs Groep, produceert kip- en filetproducten en “high end” food products voor de foodindustrie.

HFP heeft een leidende rol in de markt voor tailor-made, merk- en klantspecifieke kipproducten die hun afzet vinden bij afnemers over de hele wereld. In partnership met afnemers ontwikkelt HFP innovatieve producten voor de stijgende vraag naar verantwoorde vleesproducten.

De uitdaging

In de productiehal van HFP worden (kip-)filetproducten en high end food producten geproduceerd. Om een optimale kwaliteit op onze producten te kunnen garanderen, is het belangrijke dat er wordt gewerkt in een veilige, (hygiënisch)-schone en goed verlichte werkomgeving, weet Hoofd TD bij Heijs Food Products BV.

“Door de lichtintensiteit op de werkvloer omhoog te brengen kunnen wij de visuele handelingen nog preciezer uitvoeren waardoor wij een nog beter product kunnen leveren. De verlichting moest wel bestand zijn tegen extreme schoonmaakmiddelen en voldoen aan strenge (hygiënische) wet- en regelgeving”

“In eerste instantie hadden wij gekozen voor een armatuur van een derde partij, die helaas niet aan onze verwachtingen kon voldoen”, vertelt hij. “Al kort na de installatie merkten wij met schoonmaken dat in het armatuur water verscheen en dat de behuizing begon af te brokkelen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing met een bewezen kwaliteit, die we vonden in het Thorlux A-Line led armatuur.”

De oplossing

Aan de verlichting bij Heijs Food Products werden specifieke eisen gesteld in samenhang met de wet- en regelgeving binnen de foodindustrie.

“In de productie moest de lichtintensiteit opgeschaald worden van 300Lux naar 500Lux, om een nog betere controle uit te kunnen voeren tijdens het productieproces. Daarbij moet de verlichting bestand zijn tegen (extreem)- chemisch reinigen. Uitdagingen die wij met het A-Line armatuur goed aankunnen.”

Heijs Food Products verlichting Thorlux

Projectinformatie

Branche
Maakindustrie
Type bedrijf
Food
Adres
Parmentierstraat 16-18
Postcode
7903 TP
Plaats
Hoogeveen

Toegepaste producten

Heijs Food Products kiest voor de A-Line armatuur van Thorlux.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor de verlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram