Wat is BREAAM?

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationaal erkend beoordelingssysteem voor de duurzaamheid van gebouwen. Het beoordeelt gebouwen op verschillende aspecten zoals energiegebruik, waterverbruik, materialen, gezondheid en welzijn, afvalbeheer en vervuiling. BREEAM-certificering is een manier om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te meten en te vergelijken met andere gebouwen. Het is een waardevol instrument voor projectontwikkelaars, eigenaren en gebruikers om duurzame gebouwen te ontwerpen, te bouwen en te beheren. BREEAM-certificering is wereldwijd beschikbaar en wordt gebruikt in meer dan 70 landen.

Hier zijn enkele manieren waarop slimme ledverlichting kan bijdragen aan een BREAAM-project:

  • Energie-efficiëntie: Slimme ledverlichting is zeer energie-efficiënt, wat bijdraagt aan de energiezuinigheid van een gebouw. Door het gebruik van sensoren en geavanceerde lichtregelsystemen wordt alleen verlichting gebruikt waar en wanneer dat nodig is.
  • Verlichtingsniveaus: De verlichtingsniveaus van slimme ledverlichting kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van een gebouw en de gebruikers. Dit betekent dat de verlichting niet alleen optimaal is afgestemd op de werkzaamheden, maar ook bijdraagt aan het comfort van de gebruikers.
  • Gezondheid en welzijn: Slimme ledverlichting kan ook bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van een gebouw. Door gebruik te maken van slimme verlichting kan het licht worden aangepast aan het tijdstip van de dag en de activiteit van de gebruiker, wat bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit en hogere productiviteit.
  • Automatisering: Slimme ledverlichting kan worden geautomatiseerd om ervoor te zorgen dat de verlichting alleen aanstaat wanneer dat nodig is, wat bijdraagt aan een lager energieverbruik. Dit kan bijvoorbeeld door middel van aanwezigheids- en daglichtsensoren, maar ook door integratie met het gebouwbeheersysteem.

Door deze voordelen van slimme ledverlichting in een BREAAM-project te integreren, kan een hogere BREEAM-score worden behaald. Dit draagt bij aan een duurzamere en meer energie-efficiënte gebouwde omgeving.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over de voordelen van een goed lichtplan?

Download hier de whitepaper.

Deel het kennisbank artikel:

Gerelateerde kennisbank artikelen

Kennis

Hoe zit dat met daglicht en de Arbowet? Hoewel er geen geschreven verplichting is, beschrijft de Arbowet wel een veilige werkomgeving.

Algemeen

Kies de juiste verlichting voor uw bedrijf: welke verlichting passend is voor uw bedrijf, is afhankelijk van de ruimte waar de verlichting komt te hangen.

Algemeen

Een lichtplan is van belang om de juiste verlichting te kiezen voor uw bedrijf met verlichting die past bij de werkzaamheden in de betreffende ruimtes.