Wat is een WELL-certificaat?

Wat is een WELL-certificaat? Een WELL-certificaat wordt afgegeven aan een gebouw dat ontworpen is met het oog op het welzijn en de gezondheid van de mensen die erin werken of wonen. Het gaat hierbij niet alleen om de fysieke gezondheid, maar ook om de mentale gezondheid. Het doel van een WELL Building is om een omgeving te creëren die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

Slimme verlichting speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van een WELL Building. Een WELL-Building is een nieuw of bestaand gebouw dat voorzien is van een WELL-certificaat. Door middel van slimme verlichting kan de verlichting in het gebouw aangepast worden aan de behoeften van de gebruikers. Dit heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers, maar ook op het energieverbruik.

Met behulp van slimme verlichting kan de verlichting in een WELL Building automatisch aangepast worden aan de lichtbehoefte van de gebruikers en aan de hoeveelheid daglicht die beschikbaar is. Hierdoor wordt er niet onnodig veel energie verbruikt en wordt het comfort van de gebruikers verbeterd.

Doelgericht licht

Bovendien biedt slimme ledverlichting de mogelijkheid om verschillende lichtscènes te creëren voor verschillende activiteiten, zoals lezen, werken of ontspannen. Dit draagt bij aan het verbeteren van de productiviteit en het welzijn van de gebruikers.

Met slimme ledverlichting kan men dus bijdragen aan de WELL-certificering van een gebouw en zorgen voor een gezonde en productieve werkomgeving voor de gebruikers.

Wat is de rol van verlichting bij het behalen van een WELL-certificaat?

De voordelen van slimme ledverlichting in WELL-certified gebouwen zijn onder andere:

  • Verbeterde slaapkwaliteit: Slimme verlichting kan de biologische klok van de gebruiker beter ondersteunen. Dit resulteert in een betere slaapkwaliteit en verhoogt de alertheid en productiviteit overdag.
  • Geoptimaliseerde concentratie en prestaties: Door middel van slimme lichtregeling kan de verlichting worden aangepast aan de activiteit in de ruimte. Dit kan resulteren in een hogere concentratie en betere prestaties.
  • Verlaagde energiekosten: Slimme verlichting kan de energiekosten verminderen door middel van energiebesparende functies zoals bewegingssensoren en daglichtregeling.
  • Verhoogde productiviteit en welzijn: Goede verlichting kan een positieve invloed hebben op de productiviteit en het welzijn van medewerkers, wat kan leiden tot een verhoogde tevredenheid en een lager ziekteverzuim.

Thorlux Lighting

Thorlux biedt slimme verlichtingsoplossingen met SmartScan monitoring die aan het behalen van een WELL-certificeringsstandaard. Met deze oplossingen kunnen WELL-gecertificeerde gebouwen optimaal profiteren van de voordelen van slimme ledverlichting.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over de voordelen van een goed lichtplan?

Download hier de whitepaper.

Deel het kennisbank artikel:

Gerelateerde kennisbank artikelen

Kennis

Hoe zit dat met daglicht en de Arbowet? Hoewel er geen geschreven verplichting is, beschrijft de Arbowet wel een veilige werkomgeving.

Algemeen

Kies de juiste verlichting voor uw bedrijf: welke verlichting passend is voor uw bedrijf, is afhankelijk van de ruimte waar de verlichting komt te hangen.

Algemeen

Een lichtplan is van belang om de juiste verlichting te kiezen voor uw bedrijf met verlichting die past bij de werkzaamheden in de betreffende ruimtes.