Schoolverlichting

Thorlux verlichting in de zorg Verlichting op scholen

Bespaar energie met led-verlichting in scholen

Goede schoolverlichting is van groot belang. Het bevordert niet alleen de prestaties, het zorgt er ook voor dat de leerlingen en medewerkers minder vermoeid raken en zich beter kunnen concentreren. Daarnaast kan het overstappen van ouderwetse verlichting zoals tl-verlichting naar led-verlichting zorgen voor een energiebesparing van 85%!

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen op de schoolverlichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We voorzien je graag van een gepersonaliseerd lichtplan.

SmartScan

SmartScan lichtregelsysteem

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het mogelijk maakt alle verlichting online en centraal te sturen en monitoren.

Human Centric Lighting

ColourActive (Human Centric Lighting)

ColourActive maakt gebruik van moderne led-technologie om zo de natuurlijke dag- en nachtcyclus na te bootsen.

Schoolverlichting

Daglicht aanvullen met led-schoolverlichting

Daglicht is in veel scholen de primaire bron. Wanneer er te weinig daglicht aanwezig is zal dit moeten worden aangevuld met lampen (kunstlicht), oftewel led-schoolverlichting. Thorlux heeft tal van led-armaturen die geschikt zijn voor toepassing in lokalen, aula’s en gangen. Led-verlichting in scholen heeft als bijkomend voordeel dat het energieverbruik verkleind wordt. Licht brandt namelijk nooit meer wanneer dit niet nodig is. Is er niemand meer aanwezig in een ruimte? Dan gaat de verlichting automatisch uit. Hierdoor wordt de CO²-footprint teruggedrongen. Een financiële besparing die ook nog eens goed is voor het milieu!

Duurzame schoolverlichting met SmartScan

Door middel van het SmartScan lichtregelsysteem is het mogelijk om precies de juiste hoeveelheid licht te laten branden. Dat is beter voor de natuur én de portemonnee. Is er veel invallend daglicht? Dan dimt de verlichting. Wordt een ruimte niet gebruikt? Dan zal het licht automatisch uitgaan middels een bewegingssensor. Het systeem zorgt voor extra lage beheerskosten. De informatie is inzichtelijk via een webbased portal dat je overal op jouw computer, laptop, tablet of smartphone kunt bekijken.

Voordelen van led-verlichting in scholen:

  • Verhoogde concentratie van leerlingen en medewerkers;
  • Licht brandt niet meer onnodig in lokalen, gangen of de aula door handige bewegingssensoren;
  • Tot 85% besparen op energiekosten met slimme led-verlichting;
  • Altijd minimaal de juiste hoeveelheid licht in lokalen aanwezig;
  • Autonoom werkend lichtregelsysteem, geen schakelaars op de wand nodig;
  • Per klaslokaal programmeerbaar op daglicht en aan- en afwezigheid;
  • 100% detectie doordat alle armaturen zijn voorzien van een sensor;
  • Draadloos koppelbaar, geen extra bekabeling nodig (230 V only);
  • Monitoring via gateway, incl. noodverlichtingsrapportage;
  • Energiebesparing door individueel terugdimmen van lichtoutput per armatuur.

Duurzame verlichting in het onderwijs met luchtkwaliteitsensor

Goede ventilatie in een klaslokaal was al belangrijk, maar het heeft nog meer aandacht gekregen sinds de corona pandemie. Het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben afspraken gemaakt over hoe zij scholen kunnen helpen met het verbeteren van de ventilatie. Er komt onder andere geld beschikbaar voor CO²-meters. Wel wordt er geadviseerd om zaken integraal op te pakken.

Het is mogelijk om aan de slimme led-verlichting van Thorlux een luchtkwaliteit sensor toe te voegen. Met deze sensor wordt het CO²-niveau, de luchtvochtigheid en de temperatuur gemeten. Deze gegevens zijn overzichtelijk en reallife terug te zien in het SmartScan systeem. Dit onderscheidende systeem is helemaal toekomstgericht. Neem contact met ons op voor meer informatie of een gepersonaliseerd plan.

Led-verlichting voor sportzalen

De Europese Unie heeft normen gesteld voor luxwaarden in onder andere gymzalen en sporthallen. Deze NEN-EN 12464-1:2011 schrijft onder meer voor gymzalen een luxwaarde van 300. Bij sporthallen is dat 500. De norm bepaalt de minimale sterkte en het lichtbeeld. Een van de oplossingen van Thorlux Nederland is de Solow LED-armatuur. Deze is ontworpen om een egaal lichtbeeld te creëren en tegelijkertijd de energie- en onderhoudskosten tot een minimum te beperken.

Kies voor led-verlichting en voldoe aan de Energiebesparingsplicht

Vanaf 2023 is het verplicht om als school te voldoen aan de Energiebesparingsplicht. Dit houdt in dat een onderwijsgebouw minimaal Energielabel C moet hebben. Er kunnen een aantal energiebesparende maatregelingen getroffen om dit te realiseren. Eén daarvan is het overstappen op led-verlichting. Dit is tevens één van de meest rendabele energiebesparende maatregelen.

Vraag nu uw gratis lichtplan

Weet je niet precies waar je moet beginnen of welke verlichting je nodig hebt om te voldoen aan Energielabel C? Vraag dan vrijblijvend jouw lichtplan aan. Wij komen bij je langs op locatie om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Vervolgens zullen onze specialisten een gepersonaliseerd lichtplan opstellen zodat jouw school klaar is voor de toekomst.

Meer weten over de energiebesparingsplicht?

Download de whitepaper Energiebesparingsplicht en kom alles te weten over de verplichtingen en mogelijkheden.

Voorbeelden van schoolverlichting

Benieuwd naar voorbeelden van led-verlichting in scholen?

Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kun je lezen voor welke armaturen gekozen is en waarom. Daarnaast zijn er foto’s en video’s beschikbaar om je een beter beeld te geven.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram