Hoe geef ik invulling aan mijn energiebesparingsplicht?

5 oktober 2023

Energiebesparingsplicht invullen met Thorlux

Je hebt vast al gehoord van de energiebesparingsplicht die bedrijven hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je hieraan voldoet? Slim aangestuurde led-verlichting van Thorlux kan een uitkomst bieden. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze verlichting kunt gebruiken om aan je energiebesparingsplicht te voldoen.

Wat houdt de energiebesparingsplicht in?

De energiebesparingsplicht is een maatregel die bedrijven oplegt om energie te besparen. Het doel is om de CO²-uitstoot te verminderen en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. Bedrijven moeten maatregelen nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen.

Invulling_energiebesparingsplicht_2

Waarom mijn energiebesparingsplicht invullen met slim aangestuurde led-verlichting van Thorlux?

Slim aangestuurde led-verlichting van Thorlux heeft een aantal voordelen die het tot een goede keuze maken om aan je energiebesparingsplicht te voldoen:

  1. Energiezuinig: Led-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting. Dit helpt je om je energieverbruik te verminderen en kosten te besparen.
  2. Langere levensduur: Led-verlichting gaat veel langer mee dan traditionele verlichting. Hierdoor hoef je minder vaak lampen te vervangen, wat weer kostenbesparend is.
  3. Flexibiliteit: Door de slimme aansturing kun je de verlichting eenvoudig regelen en aanpassen aan de behoeften van je bedrijf. Hierdoor kun je energie besparen op momenten dat er geen licht nodig is.

Hoe werkt slim aangestuurde led-verlichting?

Slim aangestuurde led-verlichting maakt gebruik van sensoren en een intelligent systeem om het lichtniveau automatisch aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de verlichting dimt wanneer er niemand in een ruimte aanwezig is, of dat het licht fel oplicht wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Daarnaast kun je met dit systeem de verlichting per zone regelen. Je kunt zones creëren voor verschillende ruimtes en deze afzonderlijk instellen. Op die manier kun je precies bepalen welke ruimtes wel en geen verlichting nodig hebben op bepaalde momenten.

Hoe draagt slim aangestuurde led-verlichting bij aan je energiebesparingsplicht?

Deze vorm van verlichting helpt je om energie te besparen en zo aan je energiebesparingsplicht te voldoen, doordat:

  1. Efficiëntie: Het intelligent aansturingssysteem zorgt ervoor dat de verlichting alleen brandt wanneer en waar dat nodig is. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.
  2. Daglichtregeling: Slim aangestuurde led-verlichting kan ook reageren op het daglichtniveau. Wanneer er voldoende daglicht aanwezig is, zal de verlichting automatisch dimmen of zelfs uitschakelen. Zo maak je optimaal gebruik van natuurlijk licht en bespaar je energie.
Invulling_energiebesparingsplicht_3

Lees alles over slim energie besparen in onze gratis SmartScan whitepaper.

Download de whitepaper

Invulling_energiebesparingsplicht_4

Zeer lage terugverdientijd met Thorlux

Met slim aangestuurde led-verlichting van Thorlux kun je op een efficiënte wijze invulling geven aan je energiebesparingsplicht. Door het gebruik van sensoren en een intelligent systeem kun je energie besparen en kosten verlagen. Hierdoor is de terugverdientijd in de meeste gevallen (aanzienlijk) korter dan vijf jaar. Daarnaast draagt deze verlichting bij aan een duurzamere toekomst, door de CO²-uitstoot te verminderen. Kortom, met slimme aangestuurde led-verlichting maak je niet alleen je bedrijf, maar ook de wereld een beetje groener. Bezoek voor meer informatie over de energiebesparingsplicht ook de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag een gratis lichtadvies aan!

Interesse in een gratis lichtplan?

Vraag hier je lichtplan aan

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Andere blogs

Thorlux werkwijze fijne samenwerking

De Thorlux werkwijze

Wij onderscheiden ons met onze werkwijze, waarin wij graag betrokken zijn bij het gehele project. Maak kennis met de Thorlux werkwijze.
Retrofit_2

De valkuilen van retrofitten met led-buizen

Het retrofitten van traditionele tl-verlichting door deze te vervangen met led-buizen kan aantrekkelijk lijken. Wij leggen de nadelen uit.
EBP_2_1200x900

Energiebesparingsplicht, wat betekent dat voor mij?

Onderweg naar Paris Proof maken organisaties duurzame keuzes. Een daarvan is de stap naar slimme ledverlichting.