Flexbeam 5582 lm Metaalkleurige reflector met uplight (45W)

De Flexbeam is een gependeld armatuur met lage glare. Door de bekleding van akoustisch dempend materiaal zorgt de Flexbeam voor een verbeterde akoestiek in bijvoorbeeld een leslokaal, vergader- of ontmoetingsruimte of kantoor.

Flexbeam combineert de beste anti-verblindende verlichting met akoestische demping zodat ongewenste galm en echo’s worden geabsorbeerd. Ideaal voor alle omgevingen waar zowel verstaanbaarheid als een efficiënte, goed geregelde verlichting vereist zijn. Deze toepassing biedt vooral mogelijkheden in kantoren, vergaderruimtes, onderwijsinstellingen en bibliotheken. De uplight zorgt met een indirecte verlichting voor een rustig en fijne sfeer in de ruimte.

Het akoestische materiaal in de Flexbeam is gemaakt van polyestervezel, of PET. Dit materiaal is 100% recyclebaar. Minstens 65% van het polyestervezel is afkomstig uit reeds gerecyclede PET-flessen.

Er wordt gebruik gemaakt van een nanoprismadiffusor die de intensiteit van de led vermindert. Een louvre zorgt voor de uiteindelijke verblindingscontrole en is verkrijgbaar in zwarte, gemetalliseerde of witte afwerkingen. Het goede lichtbeeld van de Flexbar maakt hem ideaal voor ruimtes waar welzijn en productiviteit voorop staan, zoals kantoren, onderwijsinstellingen, vergaderruimtes en bibliotheken. Het strakke en elegante design van zorgt ervoor dat zij aan de esthetische eisen en wensen voldoet.

De armatuur wordt geleverd met een 3,5 meter lange geïntegreerde voedingskabel. Hierdoor hoeft hij bij het installeren niet geopend te worden.

SmartScan van Thorlux maakt het doelgericht monitoren en beheren van armaturen mogelijk. Bij voldoende daglicht dimmen de armaturen zichzelf automatisch terug en gaan zelfs helemaal uit. Het energieverbruik wordt bijgehouden in een centrale web-portal. Op diezelfde portal is de status van de installatie als geheel, per groep of desgewenst van elk individueel armatuur af te lezen, ook met een interactieve plattegrond. Lichtregelingen kunnen vanaf de werkplek online gedaan worden en er is een volledige vrijheid om verschillende scènes in te programmeren. Daarbij hebben de SmartScan sensoren de mogelijkheid om andere data te meten en te monitoren. Denk hierbij aan temperatuur, het CO2 gehalte en de ruimtebezetting. Vanzelfsprekend is al deze informatie beschikbaar in de online portal. Famostar SmartScan noodverlichtingsarmaturen kunnen op hetzelfde SmartScan portal geïntegreerd worden, waardoor op de meest eenvoudige wijze voldaan wordt aan de wettelijke eis tot het bijhouden van een logboek. Dit alles maakt SmartScan een innovatieve one-stop-shop in duurzaam gebouwbeheer.

Alle Thorlux armaturen worden ontwikkeld, geproduceerd en getest in onze fabriek in Redditch, in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor hebben wij het gehele productieproces in eigen hand. Dit zorgt er onder andere voor dat wij grip houden op onze emissies en afvalstromen en op welke materialen er gebruikt worden bij het produceren van onze armaturen. Daarnaast produceren wij onze eigen led technologie, waardoor wij zeker weten dat wij superieure kwaliteit leveren. Bovendien worden ál onze armaturen getest voordat ze de fabriek verlaten. Hierdoor kunnen wij kwaliteit leveren waar wij achter staan. Niet voor niets spreken wij van Thorlux kwaliteit.

Toepassing

Functie
Pendel
Toepassing
Onderwijs, Kantoor, Presentatie en verkoop
Montagewijze
Pendel
Noodverlichting geïntegreerd
Optioneel
Minimum temperatuur
kamertemperatuur
Maximum temperatuur
kamertemperatuur
IP-klasse
IP20

Video

Montagewijze
Pendel
Noodverlichting geïntegreerd
Optioneel
IP-klasse
IP20
Dimbaar
Ja
Luxguard
Nee
Kleurweergave-index
Ra > 80
Verbindingswaarde
UGR < 19
Lichtstroom
5.000-10.000 lumen
Aansluitvermogen
50 - 75W
Powerfactor
> 0.93
Kleurtemperatuur
4000 K
Materiaal
Gerecyclede Polyester (PET)
Aansluitvermogen
53W
Lichtstroom
5582 lm
Spanning
230V AC/DC
Kleur
wit
Afmetingen
2100 x 48 x 300 mm
Klasse
I
Levensduur 25°C
100K L80/B10
energie-efficiëntie
105.3 LL/cW
Verblindingswaarde UGR
X=4; Y=8; S=0.25H
Axiaal 17.4
Parallel 17.9