Op weg naar een CO₂ neutrale toekomst

In 2030 stoten we in Nederland bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit dan in 1990. In 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 95% afgenomen zijn. Dat is de ambitie die de overheid heeft vastgelegd in het Klimaatakkoord. Internationaal zijn de doelstellingen nog groter. In 2030 moet Europa minstens 55% van haar CO₂-uitstoot hebben teruggedrongen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de industrie, zodat we werken naar een CO₂ neutrale toekomst.

Bij Thorlux werken we met compensatie van onze uitstoot. Er zijn sinds 2009 al meer dan 165.000 bomen geplant ter compensatie van onze CO₂ uitstoot. Lees hier meer over ons koolstofcompensatieprogramma.

CO₂ compensatie

Lees meer over hoe we onze CO₂ uitstoot compenseren.

CO2 neutrale toekomst

Een ambitie die vraagt om actie

De industrie is een belangrijk motorblok voor de transitie naar een duurzame en circulaire economie. In 2050 is de uitstoot van broeikasgassen in de industrie nagenoeg nul, staat in het Klimaatakkoord. Het realiseren van de doelen voor 2030 en 2050 vraagt om drastische veranderingen. Het verduurzamen van industrie, kantoor en utiliteit is de sleutel naar CO₂- en energieneutrale bedrijfsgebouwen. Wil jij ook stappen zetten op het gebied van een CO₂- neutrale bedrijfsvoering, maar weet je niet waar te beginnen? Download dan de whitepaper ‘energiebesparingsplicht praktisch toegepast’. In dit whitepaper vind je praktische handvatten voor het implementeren van energiebesparende maatregelen op het gebied van verlichting. Wist je dat de impact van verlichting op het milieu nagenoeg geheel voor rekening komt van de elektriciteit die nodig is om verlichting te laten branden? Jouw energiebesparende maatregelen hebben direct impact op het ontlasten van het milieu.

Maatregelen die zich snel terugverdienen

Het Klimaatakkoord stimuleert ondernemers om CO₂-beperkende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar. Dit zijn immers de meest kostenefficiënte en kostenbesparende maatregelen. De Wet Milieubeheer verplicht bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar gebruiken, om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Een van de maatregelen is het vervangen van bijvoorbeeld tl-verlichting door energiezuinige led-armaturen, waarmee het energieverbruik en de CO₂-uitstoot dalen en het werkklimaat sterk verbetert.

Onze oplossing

Thorlux heeft een ruim assortiment armaturen dat is voorzien van de nieuwste led-technologie. Wij leveren een optimale lichtoplossing, inclusief lichtregel- en (energie)monitoringssysteem. Onze oplossingen zijn onderhoudsvrij, energiezuinig en voorzien van onderscheidende technologie. Hierdoor wordt het mogelijk licht op de juiste plaats te brengen, faalkosten te verminderen en productiviteit te verhogen.

CO2 neutrale toekomst

Gratis lichtplan aanvragen

Wil je meer weten over het overstappen naar een energiezuinige oplossing van Thorlux?

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram