23 maart 2023

Maak kennis met de nieuwe SkyCore productfamilie

De SkyCore familie

Thorlux introduceert de nieuwe SkyCore productfamilie. SkyCore is een nieuwe set plafondarmaturen bestaande uit de SkyGlo, de SkyPro en de SkyDome. Deze armaturen bieden een oplossing voor elk project. Ze zijn geschikt voor bijvoorbeeld een lage verblindingsgraad in kantoren, zachte verlichting in verkeersruimten of stimulerende omgevingen zoals klaslokalen. Tijdens het ontwerpen van deze reeks armaturen hebben duurzaamheid, circulariteit, design en installatie- en onderhoudsgemak allemaal meegewogen. Daarom biedt de SkyCore productfamilie van Thorlux de juiste lichtoplossing voor elk project.

SkyGlo
De SkyGlo voorziet de ruimte van zacht en diffuus licht. Dit komt door het homogeen verlichte opalen oppervlak van dit armatuur. Hierdoor is dit armatuur zeer multifunctioneel inzetbaar.

SkyPro
De SkyPro biedt verlichting met een lage verblindingswaarde (UGR). Dit komt bijvoorbeeld goed tot zijn recht in vergaderomgevingen. De eisen voor luminantie- en verblindingsbeperkingen komen uit de NEN-EN 12464-1.

SkyDome
De SkyDome geeft door haar opvallende design een extra egaal lichtbeeld in de ruimte waar dit armatuur geplaatst is. Door de koepelvormige opalen diffusor worden de wanden meer verlicht dan bij een vlakke diffusor. Hierdoor is het lichtbeeld dat ontstaat egaler.

Duurzame productfamilie

Het belangrijkste duurzaamheidsaspect in deze productfamilie is de basis van de armaturen. Alle drie de armaturen, de SkyGlo, SkyPro en de SkyDome, bestaan uit dezelfde basis. Op die manier wordt niet alleen het productieproces veel efficiënter, wat zorgt voor een reductie in uitstoot. Ook zorgt dit ervoor dat de armaturen en de onderdelen hiervan passen in een circulaire toekomst. Door een universele basis te ontwikkelen, kan in de toekomst meer hergebruikt of gerecycled worden. Deze productfamilie neemt de plaats in van onze reeds bekende Radiance armaturen.

sky-dome-Awel-y-Mor-Primary-School-Swansea-59
sky-dome-the-place-theatre-telford-01

Thorlux kwaliteit

Alle armaturen in de SkyCore familie worden uitgevoerd als 600×600. Daarbij zijn de armaturen ook verkrijgbaar als pendel- of opbouw. Elk armatuur is standaard voorzien van zelf ontwikkelde led-technologie met luxguard. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat, indien een van de leds uitvalt, de omliggende leds zichzelf opnieuw afregelen. Ze vangen met elkaar de uitgevallen led op. Dit zorgt ervoor dat het lichtbeeld niet verandert én vermindert onderhoud. Zo geven alle armaturen in de SkyCore productfamilie dus altijd de juiste hoeveelheid licht, ook na verloop van meerdere jaren. Deze armaturen zijn zo ontwikkeld, dat vuil en insecten zo min mogelijk kans krijgen. Dit vermindert de kans op defecten en zorgt ervoor dat de armaturen langer meegaan.

SmartScan

De beste resultaten worden bereikt als deze armaturen geïnstalleerd worden met het innovatieve SmartScan lichtmanagementsysteem van Thorlux. Dit systeem monitort niet alleen de operationele status en de prestaties van de armaturen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld CO2 gehalte, ruimtebezetting en temperatuur te meten via de individuele armaturen. Daarbij kan er met het SmartScan systeem een optimale energiebesparing gerealiseerd worden. De armaturen geven altijd de juiste hoeveelheid licht die nodig en/of vereist is. Is er geen licht nodig, door bijvoorbeeld daglichtinval, dan dimmen de armaturen zichzelf doelgericht terug. Dat wordt voor elk armatuur individueel gemeten en geregeld! Daarbij is al deze data op ieder moment in te zien. Zo biedt SmartScan een oplossing in elk project. Meer weten over SmartScan? Bezoek dan eens onze SmartScan informatiepagina.

Het SmartScan monitoringssysteem

Download de whitepaper

Thorlux verlichting

De rol van slimme verlichting is groot in een gezonde en veilige omgeving. De slimme armaturen van Thorlux maken dit mogelijk. Door de duurzame insteek en universele inzetbaarheid biedt Thorlux een lichtoplossing voor elk project. Wij komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast kun je bij ons een gratis lichtplan aanvragen. Volg ons ook op LinkedIn.

Interesse in een gratis lichtplan?

Vraag hier je lichtplan aan

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Andere blogs

Thorlux werkwijze fijne samenwerking

De Thorlux werkwijze

Wij onderscheiden ons met onze werkwijze, waarin wij graag betrokken zijn bij het gehele project. Maak kennis met de Thorlux werkwijze.
Blog-foto

Hoe geef ik invulling aan mijn energiebesparingsplicht?

Je hebt vast al gehoord van de energiebesparingsplicht die bedrijven hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je hieraan voldoet? Wij leggen het uit.
Retrofit_2

De valkuilen van retrofitten met led-buizen

Het retrofitten van traditionele tl-verlichting door deze te vervangen met led-buizen kan aantrekkelijk lijken. Wij leggen de nadelen uit.