Onderweg naar Paris Proof

20 juni 2023

Paris Proof

Stel je eens een wereld voor waarin we de uitdagingen van klimaatverandering succesvol aanpakken, de CO2-uitstoot drastisch verminderen en streven naar een duurzame toekomst. Dit is de kern van het Paris Proof-initiatief, dat gericht is op het realiseren van de doelstellingen van het Parijsakkoord. Als Nederlandse organisaties spelen wij een cruciale rol in dit proces, en led-verlichting is een krachtig instrument om deze doelen te bereiken. Wij leggen hier meer over uit.

Doelstellingen

De term ‘Paris Proof’ verwijst naar het streven om gebouwen klimaatneutraal en energiezuinig te maken, in lijn met de doelstellingen van het Parijsakkoord. Dit akkoord heeft als doel om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden Celsius. Als Nederlandse organisaties is het essentieel dat we onze verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

De overstap naar led met de visio van Thorlux

Overstap naar led

Een belangrijk aspect van het Paris Proof-proces is het verlagen van het energieverbruik in gebouwen. Dit is waar led-verlichting om de hoek komt kijken. Led, wat staat voor ‘Light Emitting Diode’, is een geavanceerde technologie die aanzienlijk minder energie verbruikt dan traditionele verlichtingsbronnen zoals gloeilampen en tl-buizen. Door over te stappen op led-verlichting kun je het energieverbruik van je organisatie aanzienlijk verminderen. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar ook een grote stap in de richting van een duurzame toekomst.

Voordelen

Led-verlichting biedt nog veel meer voordelen dan alleen energie-efficiëntie. Het heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichting en vereist minder onderhoud. Dit betekent dat je minder tijd en middelen hoeft te besteden aan het vervangen van lampen en het repareren van verlichtingsinstallaties. Bovendien is led-verlichting flexibel en veelzijdig in gebruik, waardoor je verschillende sferen kunt creëren en de verlichting kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van je organisatie.

Voortrekkersrol

Als Nederlandse organisatie heb je de mogelijkheid om een voortrekkersrol te vervullen in de energietransitie en een positieve bijdrage te leveren aan het behalen van de doelstellingen van het Parijsakkoord. Door te investeren in led-verlichting geef je niet alleen het goede voorbeeld, maar creëer je ook een duurzamere en efficiëntere werkomgeving voor jouw medewerkers. Bovendien zorgt een zorgvuldig uitgewerkt lichtplan voor een verbeterde veiligheid op de werkvloer. Kies voor energielabel A met slimme verlichting.

Vrijblijvend advies

Kortom, led-verlichting is een essentieel instrument om jouw organisatie Paris Proof te maken. Het biedt energie-efficiëntie, kostenbesparingen, een langere levensduur en minder onderhoud. Door de overstap naar led-verlichting te maken, draag je bij aan een duurzame toekomst en laat je zien dat jouw organisatie verantwoordelijkheid neemt in het streven naar klimaatneutraliteit. Ons team van lichtadviseurs helpt je graag op weg met een vrijblijvend bezoek.

Energiezuinig aan de slag met het SmartScan systeem

Download de whitepaper

Oplossing voor de lange termijn

Besparen gaat bij Thorlux veel verder dan morgen. Thorlux biedt lichtoplossingen voor de lange termijn. Licht dat werkt waar het nodig is, wanneer het nodig is en anders niet. Ons innovatieve SmartScan platform zet een stap verder in slim en duurzaam gebouwbeheer. Door de huidige energieprijzen is de terugverdientijd bij de overstap naar led-verlichting erg kort. Dit houdt in dat je relatief snel netto gaat besparen op je energierekening. Dit laten wij je graag zien door middel van een gratis lichtplan, waarin wij bewijzen dat de energiebesparing op de korte termijn al groot is.

Wist je dat; hoe langer op een dag de verlichting aanstaat, des te korter de terugverdientijd is van de stap naar slimme led-verlichting!

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Interesse in een gratis lichtplan?

Vraag hier je lichtplan aan

Thorlux verlichting

De rol van slimme verlichting is groot in een gezonde en veilige omgeving. De slimme armaturen van Thorlux maken dit mogelijk. Ben jij klaar voor de overstap naar led met de slimme lichtoplossingen van Thorlux? Wij komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn ook actief op LinkedIn. Daarnaast kun je bij ons een gratis lichtplan aanvragen.

Andere blogs

Thorlux werkwijze fijne samenwerking

De Thorlux werkwijze

Wij onderscheiden ons met onze werkwijze, waarin wij graag betrokken zijn bij het gehele project. Maak kennis met de Thorlux werkwijze.
Blog-foto

Hoe geef ik invulling aan mijn energiebesparingsplicht?

Je hebt vast al gehoord van de energiebesparingsplicht die bedrijven hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je hieraan voldoet? Wij leggen het uit.
Retrofit_2

De valkuilen van retrofitten met led-buizen

Het retrofitten van traditionele tl-verlichting door deze te vervangen met led-buizen kan aantrekkelijk lijken. Wij leggen de nadelen uit.