Wat overstappen naar (slimme) led-verlichting jouw organisatie oplevert

31 mei 2023

De stap naar led

Als jij op zoek bent naar manieren om jouw bedrijf te verduurzamen en kosten te besparen, dan is het tijd om serieus te overwegen over te stappen naar led-verlichting. Led-verlichting is de toekomst en biedt talloze voordelen voor bedrijven van elke omvang en in elke sector. In deze blog bespreken we de voordelen van led-verlichting en introduceren we ook het onderwerp slimme led-verlichting.

Kostenbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van led-verlichting voor bedrijven is de aanzienlijke kostenbesparing op de lange termijn. Led lampen zijn veel energie-efficiënter dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen, waardoor je tot wel 80% op jouw energierekening kunt besparen. Hoewel led lampen in eerste instantie duurder kunnen zijn in aanschaf, is de terugverdientijd meestal binnen enkele jaren bereikt. Bovendien hebben led lampen een langere levensduur, waardoor je minder vaak lampen hoeft te vervangen en ook op onderhoudskosten kunt besparen. Wist je dat sommige Thorlux armaturen wel 100.000 branduren hebben?

Bedrijven moeten aan de slag met energiebesparing en de overstap naar led
De overstap naar led met de visio van Thorlux

Milieuvriendelijk

In deze tijd van groeiend milieubewustzijn wordt het steeds belangrijker voor bedrijven om duurzame oplossingen te omarmen. Led-verlichting is een uitstekende keuze op dit gebied. Led lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik, in tegenstelling tot traditionele lampen. Bovendien verbruiken led lampen veel minder energie, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd. Door over te stappen naar led-verlichting draag je als bedrijf actief bij aan het verminderen van jouw ecologische voetafdruk.

Kwaliteit

Led-verlichting biedt een helderder en consistenter licht dan traditionele verlichting. Met led lampen kun je de kleurtemperatuur en helderheid gemakkelijk aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf. Of het nu gaat om het creëren van een productieve werkomgeving of het veiliger maken van jouw bedrijf, led-verlichting biedt talloze oplossingen.

Slimme led-verlichting

Naast de voordelen van reguliere led-verlichting is er ook nog een geavanceerdere optie: slimme led-verlichting. Met slimme led-verlichting kun je jouw verlichtingssysteem op afstand bedienen en automatiseren. Dit stelt je in staat om nog veel grotere energiebesparingen te realiseren binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld door rekening te houden met externe factoren.

Flexibiliteit en controle

Slimme led-verlichting biedt bedrijven een ongekende flexibiliteit en controle over hun verlichtingssysteem. Met behulp van systemen zoals het SmartScan monitoringssysteem kun je de verlichting eenvoudig aanpassen aan de gewenste sfeer, de behoeften van verschillende ruimtes en zelfs de voorkeuren van jouw medewerkers. Je kunt schema’s instellen om de verlichting automatisch in- en uit te schakelen op specifieke tijden, waardoor je energie bespaart en de veiligheid verbetert. Daarnaast kunnen slimme ledlampen zelfs reageren op externe factoren, zoals bewegingssensoren of daglichtsensoren, waardoor je de verlichting nog efficiënter kunt beheren. Bovendien zijn alle operationele gegevens en statistieken voortdurend in te zien in een handige online omgeving.

De overstap naar led in sportaccommodaties

Veiligheid en beveiliging

Slimme led-verlichting kan ook bijdragen aan de veiligheid en beveiliging van jouw bedrijf. Met slimme functies zoals bewegingssensoren kun je de verlichting automatisch inschakelen wanneer iemand een ruimte betreedt, waardoor de veiligheid wordt verbeterd en het risico op ongevallen wordt verminderd. Bovendien kun je tijdens afwezigheid de verlichting op bepaalde tijden laten in- en uitschakelen om de indruk te wekken dat er altijd iemand aanwezig is, wat inbraakpreventie bevordert.

Een totaalplaatje

De voordelen van de overstap naar led-verlichting voor bedrijven zijn overduidelijk. Kostenbesparing, milieuvriendelijkheid, kwaliteit van verlichting en de mogelijkheid om slimme led-verlichting te implementeren, maken het een winnende keuze voor elk bedrijf. Door over te stappen naar led-verlichting investeer je niet alleen in de toekomst van jouw bedrijf, maar ook in duurzaamheid, efficiëntie en comfort. Doe daar een korte terugverdientijd bij en de stap naar slimme led-verlichting kent bijna alleen maar pluspunten. Waar wacht jij nog op? Neem vandaag nog de volgende stap.

Oplossing voor de lange termijn

Besparen gaat bij Thorlux veel verder dan morgen. Thorlux biedt lichtoplossingen voor de lange termijn. Licht dat werkt waar het nodig is, wanneer het nodig is en anders niet. Ons innovatieve SmartScan platform zet een stap verder in slim en duurzaam gebouwbeheer. Door de huidige energieprijzen is de terugverdientijd bij de overstap naar led-verlichting erg kort. Dit houdt in dat je relatief snel netto gaat besparen op je energierekening. Dit laten wij je graag zien door middel van een gratis lichtplan, waarin wij bewijzen dat de energiebesparing op de korte termijn al groot is.

Wist je dat; hoe langer op een dag de verlichting aanstaat, des te korter de terugverdientijd is van de stap naar slimme led-verlichting!

Energiezuinig aan de slag met het SmartScan systeem

Download de whitepaper

Thorlux verlichting

De rol van slimme verlichting is groot in een gezonde en veilige omgeving. De slimme armaturen van Thorlux maken dit mogelijk. Ben jij klaar voor de overstap naar led met de slimme lichtoplossingen van Thorlux? Wij komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn ook actief op LinkedIn. Daarnaast kun je bij ons een gratis lichtplan aanvragen.

Interesse in een gratis lichtplan?

Vraag hier je lichtplan aan

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Andere blogs

Thorlux werkwijze fijne samenwerking

De Thorlux werkwijze

Wij onderscheiden ons met onze werkwijze, waarin wij graag betrokken zijn bij het gehele project. Maak kennis met de Thorlux werkwijze.
Blog-foto

Hoe geef ik invulling aan mijn energiebesparingsplicht?

Je hebt vast al gehoord van de energiebesparingsplicht die bedrijven hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je hieraan voldoet? Wij leggen het uit.
Retrofit_2

De valkuilen van retrofitten met led-buizen

Het retrofitten van traditionele tl-verlichting door deze te vervangen met led-buizen kan aantrekkelijk lijken. Wij leggen de nadelen uit.