Maak kennis met de Thorlux werkwijze

13 maart 2024

De Thorlux werkwijze

Het zijn niet alleen onze eigen ontwikkelde hoogwaardige led-armaturen die voor veel organisaties de reden zijn om de samenwerking met Thorlux aan te gaan. Wij onderscheiden ons met onze werkwijze, waarin wij graag betrokken zijn bij elke stap in het gehele project. In verschillende landen zijn wij al langere tijd actief in uiteenlopende branches. In deze blog nemen wij je mee in de Thorlux werkwijze.

Vrijblijvende kennismaking

Elke samenwerking begint met een kennismaking. Tijdens een vrijblijvend en open gesprek op locatie komt een van onze adviseurs de huidige situatie bekijken. Naast het wederzijdse kennismaking biedt dit gesprek ook een mooi moment om te sparren over de mogelijkheden van goed licht voor jouw organisatie.

Thorlux werkwijze onze projecten
Thorlux werkwijze lichtplan maken

Opname van de huidige situatie

De volgende stap is het opnemen van de huidige situatie. Hierin gaan we, vaak samen met de opdrachtgever, alle ruimtes langs die verlicht moeten worden. Naast het gedetailleerd in kaart brengen van de huidige situatie, luisteren we ook aandachtig naar de specifieke wensen van de gebruiker. Immers, elke ruimte wordt anders gebruikt, en hier houden wij graag rekening mee.

Professioneel lichtplan

Op basis van de bovenstaande gegevens gaat ons team van engineers aan de slag om een professioneel lichtplan uit te werken. In dit lichtplan houden wij niet alleen rekening met alle wetten en normen op het gebied van licht, maar ook de wensen van de gebruiker nemen wij mee tijdens het ontwerpen. Dit lichtplan komen wij graag persoonlijk toelichten op locatie.

TCO analyse

Als het lichtplan voldoet aan de wensen en eisen van de gebruiker, dan maken wij een gedetailleerde offerte op voor het besproken lichtplan. Op basis van de bekende gegevens, zoals de huidige situatie, de bedrijfstijd, daglichtinval en energieprijs maken wij een uitgebreide Total Cost of Ownership analyse (TCO). Deze analyse laat precies zien wanneer de investering terugverdiend is en hoeveel de installatie gaat besparen binnen de levensduur.

Realisatiefase

Bij akkoord op de offerte zorgen wij ervoor dat alle benodigde armaturen op locatie geleverd worden. Hoewel wij niet zelf installeren, werken wij nauw samen met veel verschillende installatiebedrijven. Wij kunnen hier altijd ondersteuning en begeleiding in bieden waar nodig.

Inbedrijfstelling

Nadat de verlichtingsinstallatie volledig geïnstalleerd is, komt een van onze opgeleide service engineers op locatie om de inbedrijfstelling van de armaturen te regelen. Tijdens dit proces wordt elke armatuur op de juiste plek in het systeem gealloceerd. Op die manier wordt het gewenste lichtbeeld gerealiseerd, en brandt de installatie zo zuinig mogelijk.

Lees alles over slim energie besparen in onze gratis SmartScan whitepaper.

Download de whitepaper

Thorlux werkwijze fijne samenwerking

Thorlux nazorg

Hoewel onze producten een zeer laag foutenmarge kennen, kan er altijd wat gebeuren. Daarbij kan er in de organisatie van alles veranderen, waardoor het huidige lichtbeeld niet meer voldoet aan de wensen of eisen die op dat moment gesteld worden. Wij blijven graag in contact. Ons team staat tijdens de gehele levensduur van jouw verlichtingsinstallatie klaar om mee te denken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag dan een gratis lichtadvies aan!

Je kunt ons ook volgen op LinkedIn!

Interesse in een gratis lichtplan?

Vraag hier je lichtplan aan

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Thorlux

Andere blogs

Blog-foto

Hoe geef ik invulling aan mijn energiebesparingsplicht?

Je hebt vast al gehoord van de energiebesparingsplicht die bedrijven hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je hieraan voldoet? Wij leggen het uit.
Retrofit_2

De valkuilen van retrofitten met led-buizen

Het retrofitten van traditionele tl-verlichting door deze te vervangen met led-buizen kan aantrekkelijk lijken. Wij leggen de nadelen uit.
EBP_2_1200x900

Energiebesparingsplicht, wat betekent dat voor mij?

Onderweg naar Paris Proof maken organisaties duurzame keuzes. Een daarvan is de stap naar slimme ledverlichting.