SkyDome 3760 lm inbouw

De SkyDome is een van de armaturen uit de SkyCore familie. Armaturen in deze productfamilie zijn allemaal gebouwd op dezelfde basis, wat niet alleen vanuit een duurzaamheidsperspectief is gedaan. Ook zorgt het voor meer installatie- en onderhoudsgemak. Daarbij krijgen stof, vuil en vliegen in dit ontwerp geen kans. De SkyDome is herkenbaar aan zijn unieke design: de koepelvormige diffuser zorgt er voor dat de ruimte ook verticaal verlicht wordt.

Verticale verlichting is een belangrijk aspect van de NEN-EN 12464-1 norm voor binnenverlichting. Het is verlichting die niet de horizontale vlakken, maar ook de verticale vlakken verlicht. Denk hierbij niet alleen aan wanden, maar ook aan kasten en gezichten. Het grote voordeel van verticale verlichting is dat het de algehele verlichting in de ruimte verbetert en tegelijkertijd de ogen minder belast, omdat het contrast tussen de wanden en het plafond wordt verminderd. Het zorgt voor een aangename en comfortabele (werk-)omgeving, wat bijdraagt aan een betere concentratie, productiviteit en veiligheid. Door het unieke koepelvormige design van de diffusor van de SkyDome, wordt de ruimte ook verticaal goed verlicht. Daarbij is de polycarbonaat kap van de SkyDome uiterst robuust, wat bijdraagt aan een lange levensduur.

Tijdens het ontwerpen van dit led-paneel is rekening gehouden met de meest voorkomende vervuilingen in binnenomgevingen. Door het gesloten ontwerp hebben vliegen en andere insecten geen kans om het paneel binnen te dringen. Ook aan de onderzijde hebben ook stof en vuil geen kans om tot de led’s door te dringen.

LUX GUARD van Thorlux is een gepatenteerd ontwerp voor het delen van led-circuits. Als een led uitvalt, wordt de stroom ervan gedeeld via aangrenzende led-circuits, waardoor de helderheid van de overgebleven leds iets toeneemt. Zo wordt de lumenoutput gecompenseerd en zorgt LUX GUARD ervoor dat de armatuur de ontwerp lumenprestatie blijft leveren. Natuurlijk worden de onderhouds- en reparatiekosten hiermee meteen ook wezenlijk verlaagd!

SmartScan van Thorlux maakt het doelgericht monitoren en beheren van armaturen mogelijk. Bij voldoende daglicht dimmen de armaturen zichzelf automatisch terug en gaan zelfs helemaal uit. Het energieverbruik wordt bijgehouden in een centrale web-portal. Op diezelfde portal is de status van de installatie als geheel, per groep of desgewenst van elk individueel armatuur af te lezen, ook met een interactieve plattegrond. Lichtregelingen kunnen vanaf de werkplek online gedaan worden en er is een volledige vrijheid om verschillende scènes in te programmeren. Daarbij hebben de SmartScan sensoren de mogelijkheid om andere data te meten en te monitoren. Denk hierbij aan temperatuur, het CO2 gehalte en de ruimtebezetting. Vanzelfsprekend is al deze informatie beschikbaar in de online portal. Famostar SmartScan noodverlichtingsarmaturen kunnen op hetzelfde SmartScan portal geïntegreerd worden, waardoor op de meest eenvoudige wijze voldaan wordt aan de wettelijke eis tot het bijhouden van een logboek. Dit alles maakt SmartScan een innovatieve one-stop-shop in duurzaam gebouwbeheer.

Alle Thorlux armaturen worden ontwikkeld, geproduceerd en getest in onze fabriek in Redditch, in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor hebben wij het gehele productieproces in eigen hand. Dit zorgt er onder andere voor dat wij grip houden op onze emissies en afvalstromen en op welke materialen er gebruikt worden bij het produceren van onze armaturen. Daarnaast produceren wij onze eigen led technologie, waardoor wij zeker weten dat wij superieure kwaliteit leveren. Bovendien worden ál onze armaturen getest voordat ze de fabriek verlaten. Hierdoor kunnen wij kwaliteit leveren waar wij achter staan. Niet voor niets spreken wij van Thorlux kwaliteit.

Toepassing

Functie
Paneel
Toepassing
Onderwijs, Kantoor
Montagewijze
Plafond inbouw
Noodverlichting geïntegreerd
Optioneel
Minimum temperatuur
kamertemperatuur
Maximum temperatuur
kamertemperatuur
IP-klasse
IP40

Video

Montagewijze
Plafond inbouw
Noodverlichting geïntegreerd
Optioneel
IP-klasse
IP40
IK-klasse
IK10
Dimbaar
Ja
Luxguard
Ja
Kleurweergave-index
Ra > 80
Verbindingswaarde
UGR < 22
Lichtstroom
2.500-5.000 lumen
Aansluitvermogen
20 - 50W
Powerfactor
> 0.95
Kleurtemperatuur
4000 K
Stralingskarakteristiek
Breedstralend
Materiaal
Wit poedergecoat aluminium frame met polycarbonaat diffuser
Aansluitvermogen
26W
Lichtstroom
3760 lm
Spanning
230V AC/DC
Kleur
zilver
Afmetingen
597 x 597 x 132 mm
Klasse
1
Levensduur 25°C
100K L80/B10
energie-efficiëntie
144.6 LL/cW
verblindingswaarde UGR
X=4; Y=8; S=1H
Axiaal 19.7
Parallel 19.7