LOA Wilmink B.V.

SmartScan technologie van Thorlux bij Wilmink SmartScan Technologie van Thorlux bij Wilmink

SmartScan Technologie van Thorlux bij Wilmink

SmartScan Technologie van Thorlux bij LOA Wilmink B.V. te Valkenswaard. SmartScan bouwt voort op het bestaande Smart-systeem waarin functionaliteiten worden toegevoegd waardoor er een compleet lichtregelsysteem ontstaat.

Wilmink logo

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Coating
Adres
Leenderweg 184
Postcode
5555 CJ
Plaats
Valkenswaard

Kwaliteitsslag met betere verlichting

LOA Wilmink B.V. biedt vanuit Valkenswaard een breed aanbod aan poedercoating en spuitwerk, assemblage, voorraadbeheer en transport voor producenten in binnen- en buitenland. Ook Thorlux is klant – zo worden de extreem slagvaste armaturen bij Wilmink afgelakt met een antigraffiti-coating. In de bedrijfsfilosofie van Wilmink is kwaliteit de rode draad. Dirk Wilmink, directeur: “We willen gegarandeerd betrouwbaar zijn. Dat zit in ons DNA. We zijn dan ook dagelijks bezig met het perfectioneren van alle randvoorwaarden.”

Visuele controle

“Een jaar geleden constateerden we een toename in externe afkeur door goederen die onterecht door onze kwaliteitscontrole waren gekomen”, vertelt Dirk Wilmink. “Het euvel bleek een te zwakke verlichting in de controleruimte, waar gelakte en gepoedercoate producten en onderdelen visueel gecontroleerd worden op dekking en oneffenheden.”

Op verzoek van Dirk Wilmink verrichtte Thorlux enkele lichtmetingen in de controleruimte. Het lichtniveau was op dat moment 160-340 lux, waar 1000 lux wordt geadviseerd.

Uitgebreid lichtplan

De lichttechnici van Thorlux maakten een uitgebreid lichtplan met als uitgangspunt een gemiddeld lichtniveau van 1000 lux, ook in de schaduwzones. Er werden enkele voorstellen met verschillende armaturen neergelegd, vergezeld van een TCO-berekening per oplossing. Wilmink koos op basis van het advies voor het bijplaatsen, naast de bestaande conventionele verlichting, van 12 Solow XLED Dual Line armaturen met een diepstralend lichtprofiel en een vermogen van 130 W.

Energiebesparende functies

De Solow XLED-armaturen zijn voorzien van het SmartScan-systeem: een ingebouwde high level sensor met drie energiebesparende functies die zijn geprogrammeerd in een MESH-netwerk, waarmee armaturen met elkaar in contact staan en gegevens aan elkaar doorgeven. De sensor registreert continu het daglichtniveau en past de lumenoutput van de armaturen daarop aan. Ook is er een Constant Light Output (CLO) beheersysteem ingebouwd. Dit bespaart energie door de initiële overcapaciteit van de lichtstroom terug te dimmen en het vermogen in de toekomst langzaam te vergroten, zodat over alle gebruiksjaren hetzelfde verlichtingsniveau gehandhaafd blijft.

De derde functie van de sensor is bewegingsdetectie. Pas wanneer er beweging detecteert, gaat de verlichting in de controleruimte aan. Is er geen beweging meer, dan dimt de sensor het licht automatisch terug naar 20% van het vermogen, om na een minuut uit te gaan. Deze functies kunnen naar behoefte en per armatuur worden ingeregeld met de draadloze Smart Programmer.

Betere kwaliteitscontrole

Na de goede reacties van werknemers op het verbeterde lichtniveau in de controleruimte heeft Dirk Wilmink besloten om het hele bedrijfspand van 8000 m2 in fasen van nieuwe verlichting te voorzien. Als eerste zijn de tl-lampen in de logistieke ruimte vervangen door vier Solow XLED armaturen met breedstralend profiel.

Flexibel en toekomstbestendig

Bij de keuze voor de Solow XLED was de flexibiliteit van het armatuur een van de doorslaggevende aspecten. Alle armaturen zijn herprogrammeerbaar en de high level sensoren hebben een bereik van 18 meter, wat montage op grote hoogte mogelijk maakt. De levensduur van 100.000 branduren geldt voor een gemiddelde omgevingstemperatuur van 45 °C. Armaturen kunnen dus ook onder een plat dak en in niet-geconditioneerde ruimtes worden geïnstalleerd.

Wilmink logo

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Coating
Adres
Leenderweg 184
Postcode
5555 CJ
Plaats
Valkenswaard

Toegepaste producten

Bij LOA Wilmink is de SmartScan Technologie toegepast met de Solow XLED.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor de verlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram