Ulamo poedercoating

Ulamo poedercoating kiest voor lichtoplossing van Thorlux

Ulamo poedercoating in Ulft heeft gekozen voor een toekomstbestendige verlichtingsinstallatie met SmartScan monitoring. Door optimaal gebruik te maken van de lichtinval en slimme lichtregeling met het SmartScan systeem, kan Ulamo een flinke energiebesparing realiseren.

Logo Ulamo Poedercoating Ulft Slimme Verlichting Thorlux Nederland

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Poedercoating
Titel
Ulamo

Ulamo poedercoating

De Ulamo Groep uit Ulft poedercoat aluminium en verschillende soorten staal. Dagelijks bieden verschillende partijen hun producten bij Ulamo aan, om ze van een poedercoating te laten voorzien. De grondlegger van Ulamo, Jan te Pas, is in 1961 voor zichtzelf begonnen.  Door het verkopen van een paar kampioensduiven heeft hij het startkapitaal bij elkaar gekregen om het eerste pand te kunnen bouwen. Inmiddels is de derde generatie betrokken bij dit toonaangevende bedrijf. De focus ligt op het leveren van een continu hoge kwaliteit. Ze voelen zich betrokken bij hun omgeving en de maatschappij. Dit is een reden om te blijven innoveren. Een mooi voorbeeld is dat Ulamo al sinds 2012 is begonnen met het chroomvrij voorbehandelen. Een proces waar veel poedercoaters nog mee moeten beginnen, Ulamo heeft dit al jaren goed in de vingers.

Welke lichtvraag was er

In eerste instantie had Ulamo een lichtvraag voor de fabriekshal. De verlichting die er hing, was op. Deze was aan vervanging toe. Via Elektro Service Doetinchem is Ulamo bij Thorlux terecht gekomen. Er is een lichtplan opgesteld voor de fabriekshal, waar de productie plaatsvind. Hierbij is rekening is gehouden met de vereisten van Ulamo op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Het project is gefaseerd uitgevoerd, om aansluiting te vinden op de wensen van de opdrachtgever. Na de fabriekshallen van de organisatie, zijn ook de kantoren voorzien van Thorlux verlichting.

De voordelen van Thorlux

Ulamo had een verouderde verlichtingsinstallatie hangen in haar bedrijfspand. Om de vraag voor een moderne en energiezuinige led-verlichtingsinstallatie in te vullen is er gekozen voor Thorlux met het innovatieve SmartScan systeem. Een voordeel hiervan is dat de organisatie niet alleen zuinigere armaturen heeft, maar dat er ook minder armaturen nodig zijn om het gewenste lichtbeeld te realiseren. Daarbij zorgt de hoge lichtoutput van Thorlux ervoor dat de kleurechtheid van de gepoedercoate producten van Ulamo hoog is. Voor de organisatie is dit een belangrijk aspect om de kwaliteit van haar producten te kunnen waarborgen.

Led-verlichting met SmartScan

De organisatie heeft gekozen voor een led-oplossing met het innovatieve SmartScan systeem. Via het draadloze mesh-netwerk communiceren de armaturen met elkaar. Hierdoor kan de organisatie altijd real-time informatie inzien over de operationele status en het energieverbruik van haar verlichtingsinstallatie. Onder andere onderhoud aan de installatie kan op deze manier doelgericht uitgevoerd worden. Daarbij zorgt de slimme lichtregeling er samen met de daglicht- en aanwezigheidssensor voor een optimale energiebesparing. Op die manier zorgt het SmartScan systeem ervoor dat Ulamo een toekomstbestendige verlichtingsinstallatie heeft.

Logo Ulamo Poedercoating Ulft Slimme Verlichting Thorlux Nederland

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Poedercoating
Titel
Ulamo

Onze producten

Ontdek onze producten voor de industriële sector

Ontdek SmartScan

Ontvang direct het gratis whitepaper

Bekijk de videoreferentie!

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram