Topsporthal de Slagen

Topsporthal de Slagen kiest voor lichtoplossing van Thorlux

Topsporthal de Slagen in Waalwijk heeft gekozen voor een toekomstbestendige verlichtingsinstallatie met SmartScan monitoring. In een ruimte waar verschillende balsporten op hoog niveau gespeeld worden, moeten de verlichtingsarmaturen een zeer hoge impact kunnen verdragen. De Visio Sport armaturen van Thorlux zijn hier speciaal op ontworpen. Daarbij zorgt de hoge lichtopbrengst van deze armaturen voor een goed lichtbeeld tijdens tv-opnames. Lees de referentie en bekijk de video op deze pagina.

Projectinformatie

Branche
Sportaccomodaties
Type bedrijf
Sportcomplex
Titel
Sportbedrijf Waalwijk

Topsporthal de Slagen en Sportbedrijf Waalwijk

Sportbedrijf Waalwijk is een organisatie die zich bezighoudt met het faciliteren van verschillende sportlocaties- en accommodaties. Een van deze locaties is Topsporthal de Slagen. De Slagen is dé meest veelzijdige sporthal in Waalwijk en omgeving. Door haar multifunctionaliteit en centrale ligging is het een uitstekende locatie voor zowel nationale als internationale (sport)evenementen. De Slagen biedt een bestemming aan vele verengingen, scholen en recreatieve sporters. Daarbij worden er in deze Topsporthal regelmatig sportwedstrijden georganiseerd op hoog niveau, waarbij verschillende omroepen aanwezig zijn om beeldmateriaal op te nemen.

Welke lichtvraag was er

De Slagen was toe aan een verlichtingsinstallatie die, naast de verwachte kwaliteit van een sport-armatuur, flexibel ingezet kan worden. Daarom is er bij de Slagen gekozen voor een lichtoplossing met de Visio Sport van Thorlux in combinatie met het SmartScan systeem. Door het toepassen van SmartScan scèneplaatjes, kan de organisatie tot wel 5 verschillende lichtbeelden inprogrammeren. In de video is te zien hoe dit er in de praktijk uitziet. Daarbij heeft het SmartScan systeem het grote voordeel dat het zichzelf uitschakelt als er geen licht nodig heeft. Het systeem gebruikt hiervoor geavanceerde aanwezigheids- en daglichtsensoren.

Topsport-verlichting

Een van deze gewenste lichtbeelden vraagt het systeem om minstens 700 lux te produceren. Deze optie wordt gebruikt als er tijdens een wedstrijd op hoog niveau, zoals bijvoorbeeld het EK Handbal, een cameraploeg aanwezig is. Met de Visio Sport armaturen van Thorlux realiseert Topsporthal de Slagen dit met een druk op de knop. Wel zo handig. Daarbij zorgt de hoge opbrengst van tot wel 154.8 Lumen/Watt ervoor dat dit armatuur een zuinige oplossing levert. De hoge kleurtemperatuur zorgt ervoor dat de (top)sporters hun focus goed kunnen behouden, en dat het speelveld en de spelers goed zichtbaar zijn.

De Visio Sport van Thorlux

In dit project is de Visio Sport van Thorlux toegepast. Dit armatuur uit de Visio familie kent zich door een zeer hoge impact-bestendigheid. Deze armaturen zijn voorzien van de certificering: DIN EN 18032 Part 3 en DIN VDE 0710 Part 13. Daarbij zorgt de hoge betrouwbaarheid en lange levensduur van deze armaturen ervoor dat Topsporthal de Slagen zich zo min mogelijk hoeft bezig te houden met de verlichting. Het uitvoeren van onderhoud en/of reparaties in een omgeving waar sporten beoefend worden is lastig in te plannen en uit te voeren.

Projectinformatie

Branche
Sportaccomodaties
Type bedrijf
Sportcomplex
Titel
Sportbedrijf Waalwijk

Onze producten

Ontdek de veelzijdige Visio productfamilie

Ontdek SmartScan

Ontvang direct het gratis whitepaper

Bekijk de videoreferentie!

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram