Sorba Projects

Radiance kantoor armatuur bij Sorba Thorlux Radiance armatuur

Sorba Projects kiest voor de Radiance van Thorlux

Sorba Projects kiest voor de Radiance van Thorlux. De Radiance armatuur is geschikt om kantoren, schoollokalen en winkels te verlichten. Het egale lichtbeeld verhoogt het werkcomfort. De Radiance is een high-end led-lichtpaneel. Zo is gebruik gemaakt van brandvertragende onderdelen. De Radiance is beschikbaar als opbouw-, inbouw- en pendelarmatuur. Optioneel kan de Radiance gebruikt worden als noodcontinu verlichting. Door middel van de Smart-technologie is het mogelijk verdere energiebesparingen te realiseren en het lichtcomfort te verhogen.

Sorba Projects verlichting Thorlux

Projectinformatie

Branche
Kantoren
Adres
Leeghwaterweg 2
Postcode
7102 JJ
Plaats
Winterswijk

Verhoogd werkcomfort met Radiance led-verlichting

Engineeringbureau Sorba Projects in Winterswijk bouwde in het eigen bedrijfspand een productieruimte van 200 m2 om tot kantoor met vijftien werkplekken. Op basis van een naar norm berekend lichtplan werd met 24 Radiance inbouwarmaturen van Thorlux een hoog werkcomfort gerealiseerd.

Sorba Projects in Winterswijk is gespecialiseerd in gevel-, interieur- en afbouwprojecten. Het engineeringbureau verzorgde de beplating van internationaal befaamde bouwwerken zoals de OV Terminal in Arnhem, filmmuseum EYE in Amsterdam en Beeld en Geluid in Hilversum. Ook het nieuwe Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam, een architectonisch kunststuk, wordt gerealiseerd in samenwerking met Sorba Projects. Het zal geen verbazing wekken dat ook het eigen bedrijfspand in Winterswijk getuigt van kwaliteit.

Het pand waarin Sorba Projects is gehuisvest bestaat uit twee verdiepingen: boven is er ruimte voor de werkvoorbereiders en engineers, op de begane grond zijn de productie- en assemblageruimte en kantoren gesitueerd. Om de groei van het bedrijf te faciliteren wordt er momenteel op het naastgelegen terrein een nieuwe opslaghal opgetrokken van 1200 m2 . Daarnaast werd onlangs een productieruimte van 10 bij 20 meter omgebouwd tot kantoor met vijftien werkplekken. Thorlux verzorgde hiervoor de verlichting, waarbij de focus lag op productiviteit.

High-performance led

“In de oorspronkelijke situatie was hier geen daglichttoetreding,” vertelt engineer Pascal Hoekstra. “Om een productieve kantoorruimte te maken, zijn er twee ramen ingezet en hebben we een naar norm berekend lichtplan laten maken door Thorlux.” Bij het lichtplan is uitgegaan van de reflectiefactoren van plafond, wand en vloer (respectievelijk 70/50/20 procent) en een minimale luxwaarde van 500 op een werkhoogte van 75 centimeter. Er is gekozen voor 24 Radiance inbouwarmaturen met een lumenoutput van 5460 lm. Elk armatuur bevat 192 high-performance leds op aluminium strips. Een speciale tussenlaag in combinatie met het opalen frontpaneel bieden een uniforme, egale lichtdistributie zonder schaduwwerking.

Hogere productiviteit

Mede door de uitstekende koeling van de behuizing hebben de armaturen een levensduur van minimaal 60.000 branduren (L80/B10). “De levensduur en behoud van lichtopbrengst was voor ons wel een aandachtspunt”, vertelt Hoekstra.

“Verder is het comfortabel dat led geen warmte genereert en het licht is afgestemd op de omgeving. Dat maakt het echt rustig aan de ogen. Het voordeel daarvan is vooral merkbaar naarmate de werkdag vordert; onze engineers ervaren minder vermoeidheid en een hogere productiviteit.”

Sorba Projects verlichting Thorlux

Projectinformatie

Branche
Kantoren
Adres
Leeghwaterweg 2
Postcode
7102 JJ
Plaats
Winterswijk

Toegepaste producten

Voor de verlichting bij Sorba Projects is gekozen voor de Radiance.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram