Sander Reijers van ESD over de samenwerking met Thorlux Lighting Nederland

Besparen met licht bij Zandvoort Draadindustrie Zandvoort Draadindustrie Thorlux verlichting

De aanpak is anders dan van andere lichtfabrikanten

Een trouwe klant is een echte ambassadeur voor je organisatie. En daar moet je zuinig op zijn! Voor Thorlux Lighting Nederland is Elektro Service Doetinchem (ESD) een echte ambassadeur. Sander Reijers, bedrijfsleider bij ESD, kiest al jaren voor de lichtoplossingen van Thorlux. “Voor een bepaald project ben ik in contact gekomen met de producten van Thorlux en dat is zo goed bevallen dat ik eigenlijk nooit meer andere merken gebruik, tenzij het niet anders kan, steekt Sander van wal. ESD heeft meer dan 40 jaar ervaring in elektrotechnische installaties. “We richten ons vooral op het onderhoud van de installaties en doen veel renovatieprojecten. Juist voor dit type klanten en projecten zijn de lichtoplossingen van Thorlux uitermate geschikt.

Projectinformatie

Branche
Installatietechniek
Type bedrijf
Installatiebedrijf
Adres
Voltastraat 25
Postcode
7006 RT
Plaats
Doetinchem

Grote besparing op installatietijd

“Een goede reden om te kiezen voor de lichtoplossingen van Thorlux vind ik de snelle installatietijd. Alle techniek zit verwerkt in de armatuur, het is dus alleen een voeding maken, aansluiten en klaar. Bij losse sensoren zie je vaak dat er moeilijke schakelingen gemaakt moeten worden. Alle armaturen moeten ook weer gekoppeld worden aan die sensor. En er hangt vaak maar één sensor in de ruimte, dus heel precies werkt dat niet. De kwaliteit van de armaturen is hoog en het licht van de armaturen is echt anders dan wat je gemiddeld ziet”, zegt Sander. “Als je gaat werken met de producten van Thorlux ga je ervaren dat de aanpak van deze organisatie verschilt ten opzichte van andere lichtfabrikanten. Ook als je goed naar de lichtoplossing kijkt, zitten er verschillende onderscheidende aspecten in de techniek verwerkt.”

Ondersteuning van A tot Z

“Bij projecten kan ik altijd rekenen op de hulp van Thorlux. Ze gaan mee naar de klant om de situatie te bekijken en hun advies uit te brengen. Ze maken een lichtplan op maat en komen die dan persoonlijk toelichten. Wij merken dat dit enorm gewaardeerd wordt door onze klanten.  Zij hebben zelf geen kennis over waar een lichtplan aan moet voldoen dus als dat uitgebreid wordt toegelicht geeft dat een vertrouwd gevoel. Het geeft ook gelijk inzicht in hoe de nieuwe situatie kan gaan worden en hoeveel energie ze bijvoorbeeld kunnen gaan besparen. Wij vinden het prettig om op deze manier samen te werken met een fabrikant, ze ontzorgen ons volledig. We hoeven eigenlijk alleen nog maar te bestellen en te monteren”, zegt Sander tevreden.

Slimme verlichting zorgt voor hoge servicegraad

“Een onderscheidend aspect van de armaturen van Thorlux is het SmartScan systeem. Met dit slimme lichtregelsysteem kunnen wij het licht afstemmen op de wensen van de klant. Naast een daglicht- en bewegingssensor kun je ook kiezen voor een CO2-sensor. Deze oplossing is heel geschikt voor scholen. Zij zijn door de nieuwe wetgeving verplicht om het CO2-niveau te meten in elk klaslokaal. Perfect dus als dit geïntegreerd kan worden in de verlichtingsoplossing. Het draadloze systeem werkt op een eigen mesh-netwerk. Er hoeft dus geen gebruik gemaakt te worden van systemen van de klant,” legt Sander uit. Ook in industriële omgevingen werkt dit netwerk heel stabiel. Er komen eigenlijk geen storingen voor. Wij werken graag met dit systeem bij klanten waar wij het onderhoud doen. Door dit systeem kun je in dezelfde tijd meer klanten helpen, doordat je sneller door het gebouw heen kunt. Als er een defect is, weet je precies welk armatuur en wat er aan de hand is. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd. Wij krijgen een melding per mail, dus we kunnen snel in actie komen. Op deze manier zijn wij in staat een hoge servicegraad te verlenen aan onze klanten.”

Thorlux luistert echt naar de wensen van de installateur

“Doordat wij al jaren gebruik maken van de producten van Thorlux, zien we dat de feedback die wij geven op het verbeteren van de producten wordt doorgevoerd. Het mooiste voorbeeld is de nieuwe versie van het SmartScan systeem, GEN2 is de naam van dit nieuwe systeem. Het is ongelooflijk wat er allemaal mogelijk is. Met de functionaliteiten die ze hieraan hebben toegevoegd zijn ze in onze ogen echt vernieuwend in de markt. Eigenlijk alles kan vanaf afstand ingeregeld worden. Alleen het installeren doe je op locatie. Ook als na het inregelen er toch nog een aanpassing gedaan moet worden kan dat heel eenvoudig vanaf kantoor. Dat scheelt weer extra ritjes!”

Kies een oplossing voor lange termijn

“Wij komen vaak situaties tegen dat er een retrofit oplossing is geadviseerd. In veel gevallen wordt er dan ook gekozen voor goedkopere armaturen. Meestal wordt er ook niet gekozen voor sensoren en brandt het licht nog de hele dag. Achteraf is het duurkoop, want na een aantal jaren gaat de kwaliteit van die armaturen hard achteruit en moeten ze vervangen worden. Wij laten onze klanten zien hoe de besparing op energiekosten eruit kan zien als ze kiezen voor een lichtoplossing van Thorlux met SmartScan. Wij hebben voorbeelden van klanten die maar liefst 90% besparen ten opzichte van hun oude situatie! Het licht brandt alleen wanneer het nodig is en ook de lichtsterkte is alleen volledig als het moet. Anders worden de armaturen automatisch terug gedimd. Er wordt zo niet alleen bespaard op energiekosten, ook de armaturen hebben een veel langere levensduur. Heb je een project waar de huidige verlichting gerenoveerd moet worden? Kies als vernieuwing een keer voor een lichtoplossing van Thorlux. Ik kom graag met je in contact om te horen hoe het bevallen is!”

Projectinformatie

Branche
Installatietechniek
Type bedrijf
Installatiebedrijf
Adres
Voltastraat 25
Postcode
7006 RT
Plaats
Doetinchem

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor de verlichting.

Bram Dieltjes
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Bram