Flexline Single 3,6M 4890 lm Witte reflector

De Flexline is een zeer smal armatuur, geschikt voor directe montage op een systeemplafond. Met een zeer lage verblindingswaarde en een brandduur van 100.000 uur is de Flexline een interessant alternatief voor klassieke 600×600 armaturen.

Met speciale klemmen wordt de Flexline, zonder de plafondplaten te beschadigen, onzichtbaar op de profielen geklemd. Verschillende lengtedelen worden onzichtbaar aan elkaar geklemd en de onderlinge verbinding wordt gemaakt door een stekkerverbinding die in de profielen gelegd wordt. Zo wordt een stijlvol lichtbeeld gecreëerd zonder de huidige omgeving te beschadigen.

Een op maat gemaakt optisch systeem combineert een optische lens en reflector voor elke led. Hierdoor wordt een zeer hoog rendement bereikt. Bovendien is het lichtbeeld dat de Flexline hierdoor geeft, superieur op het lichtbeeld van armaturen die deze technologie niet bevatten.

Met een speciale selector kan de gewenste wattage ingesteld worden. Op die manier dragen deze armaturen bij aan een energiezuinige lichtoplossing.

Installatie kan snel en uiterst eenvoudig gedaan worden: met de speciale klemmen worden de armaturen aan de T-profielen van het systeemplafond bevestigd. Armaturen worden onderling met een stekkerverbinding, in de profielen, aan elkaar verbonden en de voeding voert via een flat-cable, tussen plafondplaat en profiel, tot boven het plafond. Daar wordt hij verbonden met de gearbox die over de profielen gelegd wordt. Alleen voor Smart varianten en de indicator van geïntegreerde noodverlichtingsarmaturen is het nodig om extra gaten in de plafondplaten te maken.

De Flexline is leverbaar in lengtes van 1,8, 2,4, 3,6 en 4,8 meter. Daarnaast zijn er hoeken van 1,8 en 2,4 meter beschikbaar, rechthoeken van 1,8 x 1,8 meter, 2,4 x 2,4 meter en 2,4 x 1,2 meter. Daarbij kunnen deze armaturen in zogenaamde twinsets geleverd worden. Met de Flexline kan dus oneindig gevarieerd worden.

SmartScan van Thorlux maakt het doelgericht monitoren en beheren van armaturen mogelijk. Bij voldoende daglicht dimmen de armaturen zichzelf automatisch terug en gaan zelfs helemaal uit. Het energieverbruik wordt bijgehouden in een centrale web-portal. Op diezelfde portal is de status van de installatie als geheel, per groep of desgewenst van elk individueel armatuur af te lezen, ook met een interactieve plattegrond. Lichtregelingen kunnen vanaf de werkplek online gedaan worden en er is een volledige vrijheid om verschillende scènes in te programmeren. Daarbij hebben de SmartScan sensoren de mogelijkheid om andere data te meten en te monitoren. Denk hierbij aan temperatuur, het CO2 gehalte en de ruimtebezetting. Vanzelfsprekend is al deze informatie beschikbaar in de online portal. Famostar SmartScan noodverlichtingsarmaturen kunnen op hetzelfde SmartScan portal geïntegreerd worden, waardoor op de meest eenvoudige wijze voldaan wordt aan de wettelijke eis tot het bijhouden van een logboek. Dit alles maakt SmartScan een innovatieve one-stop-shop in duurzaam gebouwbeheer.

Toepassing

Functie
Lichtlijn, Opbouwarmatuur
Toepassing
Onderwijs, Kantoor, Presentatie en verkoop
Montagewijze
Plafond opbouw
Noodverlichting geïntegreerd
Optioneel
Minimum temperatuur
kamertemperatuur
Maximum temperatuur
kamertemperatuur
IP-klasse
IP20

Video

Montagewijze
Plafond opbouw
Noodverlichting geïntegreerd
Optioneel
IP-klasse
IP20
Dimbaar
Ja
Luxguard
Nee
Kleurweergave-index
Ra > 80
Verbindingswaarde
UGR < 22
Lichtstroom
2.500-5.000 lumen
Aansluitvermogen
20 - 50W
Powerfactor
> 0.95
Kleurtemperatuur
4000 K
Materiaal
Aluminium
Aansluitvermogen
41W
Lichtstroom
4890 lm
Spanning
230V AC/DC
Kleur
aluminium
Afmetingen
3600 x 24 x 24 mm
Klasse
I
Levensduur 25°C
100K L80/B10
energie-efficiëntie
119.3 LL/cW
Verblindingswaarde UGR
X=4; Y=8; S=1H
Axiaal 20.2
Parallel 20.0